ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σαχινίδης: Στόχος του Γ. Παπανδρέου να επαναφέρει το ΚΙΝΑΛ ως πρωταγωνιστή

«Ένας μικρός σχηματισμός του 6%-8% θα μπορεί να γίνει παρακολούθημα είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Ν.Δ , ενώ ο Γ. Παπανδρέου θέλει να ξανακάνει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε ότι «η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι να επαναφέρει το ΚΙΝΑΛ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας». Όπως ανέφερε «το κρίσιμο για τον κ. Παπανδρέου δεν είναι να βελτιώσει ελαφρά τα εκλογικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και να παραμείνει ένας μικρός παίκτης στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά να ανατρέψει αυτό το σκηνικό που διαμορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια στη πολιτική ζωή, να μετασχηματίσει την παράταξη και να ξαναγίνει πρωταγωνιστική δύναμη ώστε στα επόμενα χρόνια να δώσει ξανά έναν Σοσιαλιστή, έναν Κεντροαριστερό πρωθυπουργό με ένα πρόγραμμα θετικών μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά με το σχόλιο του κ. Λοβέρδου ότι η υποψηφιότητα του θα «καταστρέψει» κάθε σενάριο που υφίσταται για μια «δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, και ίσως ΜέΡΑ 25», ο κ. Σαχινίδης μεταξύ άλλων επεσήμανε πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση. Είπε χαρακτηριστικά: «Από καταβολής του το 1974 το ΠΑΣΟΚ πάντοτε αυτοπροσδιορίζονταν ως ένα κόμμα προοδευτικό, ποτέ δεν προσδιορίστηκε ως ένα κόμμα συντηρητικό . Όταν αποκλείεις από το λεξιλόγιο σου την πρόοδο αυτόματα προσδιορίζεσαι ως ένα κόμμα συντηρητικό. Ποτέ δεν το έκανε αυτό ούτε με τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, ποτέ δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως συντηρητικό κόμμα».

«Ένας μικρός σχηματισμός του 6%-8% που κάποιοι θα ήθελαν να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, θα μπορεί να γίνει παρακολούθημα είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Ν.Δ , ενώ ο Γ. Παπανδρέου θέλει να ξανακάνει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας. Μόνο ένα μικρό κόμμα θα μπορεί να γίνει παρακολούθημα του ενός ή του άλλου. Ένα μεγάλο κόμμα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και διαμορφώνει τις προοπτικές της χώρας και του χώρου», είπε καταλήγοντας ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αμετανόητη η κυβέρνηση παρά την έκρηξη της πανδημίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να δώσει κίνητρα σε νέους γιατρούς με αναμόρφωση του μισθολογίου και να συνεννοηθεί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της για την πανδημία

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Κατρίνης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα άκρως πνιγηρό οικονομικό περιβάλλον, που μαθηματικά οδηγεί σε νέα ‘’λουκέτα’’, όπως ακριβώς αντικατοπτρίζεται και στην έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ανεπαρκείς στη διαχείριση της πανδημίας και στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε τόσο σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, όσο και στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, παρότι είχε την υποστήριξη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.