ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kedikoglou
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Σ. Κεδίκογλου: Στο ανώτατο καθεστώς επιδότησης η Βόρεια Εύβοια

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε πως όσοι μελισσοκόμοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα λάβουν αποζημιώσεις, ενώ θα δοθούν και 6 εκατ. ευρώ όλους τους Δασικούς Συνεταιρισμούς ρητινοκαλλιεργητών.

Την ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στο ανώτατο καθεστώς επιδότησης, με το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου κατά την πρώτη ευρεία συνάντηση των αρμόδιων φορέων και των μελετητών για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας.

Ο κ. Κεδίκογλου παρουσίασε κατά την ομιλία του την πορεία των έργων αναγέννησης στην περιοχή λέγοντας πως «τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Β. Εύβοια, εκτελούνται σε χρόνο ρεκόρ» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνουν γρήγορα αλλά σωστά τα έργα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα πλημμυρών που συνέβησαν από αντιπλημμυρικά έργα που δημιουργήθηκαν σε λάθος σημεία».

Μιλώντας για τους μελισσοκόμους ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε πως όλοι όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού θα λάβουν αποζημιώσεις σημειώνοντας πως «με τα μελισσοκομικά πάρκα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, θα κρατήσουμε τα μελίσσια στη Βόρεια Εύβοια». Σε ότι έχει να κάνει με τον κλάδο των ρητινοκαλλιεργητών, ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου μήνα θα δοθούν 6 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους Δασικούς Συνεταιρισμούς ως αποζημίωση όλου του ποσού από τη φετινή παραγωγή.

Πρόσθεσε ότι προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής θα υπάρχει σημαντική στήριξη για τα επόμενα χρόνια συμπληρώνοντας «θα καθορίσουμε χώρους όπου θα καλλιεργούνται ζωοτροφές για να διανέμονται στους κτηνοτρόφους προκειμένου τα επόμενα 5 με 6 χρόνια να υπάρχει προοπτική μέχρι να αναπτυχθεί το δάσος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε τη δημιουργία Αγροτικής Σχολής στην περιοχή, χάρη στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της ΜΚΟ «Νέα Γεωργία».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην προώθηση του αλιευτικού τουρισμού που θα ξεκινήσει πιλοτικά από την περιοχή της Β. Εύβοιας, στην αύξηση των αλιευτικών καταφυγίων στην περιοχή από 14 σε 21 και στην ολοκλήρωση του Οδικό 'Αξονα «χάρη στον οποίο η Βόρεια Εύβοια θα περάσει σε νέα εποχή», όπως είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπ. Λιβανός: Έτσι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 67 εκατ. για τους κτηνοτρόφους

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε πως εξορθολογίζεται το σύστημα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων βάζοντας τέλος σε τεχνάσματα παλαιών ετών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Αναγκαία η ενίσχυση των γεωργών και κτηνοτρόφων από την ΕΕ

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «είναι η ώρα η ΕΕ να δημιουργήσει ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των γεωργών και κτηνοτρόφων μας, Ελλήνων και Ευρωπαίων, που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να φθάνει στα ύψη».
ktinotrofia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην κτηνοτροφία κατευθύνεται το 73% των συνδεδεμένων ενισχύσεων

Στόχος των ενισχύσεων είναι η αύξηση και της εγχώριας παραγωγής ώστε να μειωθεί η αξία των εισαγωγών που το 2019 έφτασε τα 427 εκατ. ευρώ. Πόσα θα είναι τα ποσά ενισχύσεων ανά κατηγορία σύμφωνα με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για μείωση των ρύπων του μεθανίου

«Η βελτιωμένη διαχείριση των κοπαδιών, η υγεία και η καλή διαβίωση των ζώων και οι νέες τεχνολογίες σίτισης, αποδίδουν ήδη υγιή αποτελέσματα στη μείωση του μεθανίου», δήλωσε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.