ΓΔ: 2109.7 -0.96% Τζίρος: 22.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:40
Φωτο: ΑΠΕ

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας

Τι λέει ο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας και περιμένει απλώς να περάσει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί ο θανατηφόρος κύκλος της», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Τα κρούσματα σπάνε το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, ο αριθμός των διασωληνωμένων αγγίζει τα όρια αντοχής του συστήματος -στη Βόρεια Ελλάδα τα έχει ξεπεράσει προ πολλού-, χάνουμε περίπου 350 ανθρώπους την εβδομάδα, το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι σε αδιέξοδο και γιατροί καταρρέουν μπροστά στις κάμερες», εξηγεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σημειώνει δε, ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, «η κυβέρνηση μάς λέει να σταματήσουμε να μετράμε κρούσματα, όσοι δεν εμβολιάστηκαν μη σώσουν να εμβολιαστούν, συγχωνεύει σχολικές τάξεις, κλείνει μονάδες εντατικής θεραπείας, φροντίζει να χαϊδεύει τα αυτιά διάφορων μειοψηφικών θρησκόληπτων και υπερσυντηρητικών πολιτών».

Στον αντίποδα, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, μισθολογικές αυξήσεις στο προσωπικό του, μόνιμες προσλήψεις και επενδύσεις στις υποδομές του, εξασφάλιση μονοκλωνικών αντισωμάτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αυστηροί έλεγχοι στις εστίες υπερμετάδοσης στους μεγάλους χώρους εργασίας, αύξηση των σχολικών τμημάτων και προσλήψεις προσωπικού στα σχολεία, ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και φυσικά επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Αναφερθείς στο θέμα της ακρίβειας, υπογραμμίζει ότι «με την ιδεοληψία και τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό του, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει μια ακόμη ανθρωπιστική κρίση». «Η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς το κύμα ανατιμήσεων», επισημαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την αναστολή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και στα καύσιμα αλλά και μια αποφασιστική παρέμβαση στην αγορά για να σπάσουν τα καρτέλ ελέγχου των τιμών», αναφέρει. «Πράγματα τα οποία δεν μπορεί εξ ορισμού να κάνει μια κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα μιας ελάχιστης μειοψηφίας», προσθέτει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα συγκροτήσει μια προοδευτική κυβέρνηση». Σημειώνει, τέλος, ότι οι προγραμματικοί στόχοι μιας τέτοιας κυβέρνησης, είναι σαφείς: «ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με αύξηση μισθών και ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκρότηση ενός νέου ισχυρού κοινωνικού κράτους, αναπροσανατολισμός των πόρων υπέρ των μικρομεσαίων και διαγραφή χρεών, θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση σε κράτος και κοινωνία για να μπει ένα τέλος στον ακροδεξιό αυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης και η ελληνική κοινωνία να αισθανθεί επιτέλους ελεύθερη και ασφαλής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αρβανίτη για θανατική ποινή και διακρίσεις στο Ισραήλ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Κώστας Αρβανίτης για τον νέο ισραηλινό νόμο που επιβάλλει θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς τον ως μέσο φυλετικής διάκρισης κατά Παλαιστινίων, ζητώντας εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΕ προς το Ισραήλ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ενωτική προοδευτική πρόταση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας για συνεργασία αριστερών δυνάμεων χωρίς όρους και επικρίνοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη κάθοδο ως λάθος.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.