ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της για την πανδημία

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων.

Για κυβέρνηση που δεν μπορεί να σχεδιάσει και να επιβάλλει μέτρα, ούτε να πείσει τους πολίτες γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία της στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Ο κ. Κατρίνης μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν παύσει να αποτελούν αντικείμενο της επιστημονικής κοινότητας, αλλά ειδικό πεδίο των υπουργών που παριστάνουν τους επιδημιολόγους». Ζήτησε να ληφθούν μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τον φόβο του πολιτικού κόστους που οδηγεί την κυβέρνηση αλλού να «κλείνει το μάτι» και αλλού να «κλείνει τα αυτιά», εκπέμποντας ένα θολό στίγμα στους πολίτες.

Παράλληλα, υπογράμμισε την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού κυβερνητικού σχεδίου ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχει εξαντλήσει τα όριά του, αναστέλλοντας την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, με χαρακτηριστικό παραδείγμα την ενεργή λίστα του ΚΑΤ με σχεδόν 10.000 συμπολίτες μας να περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ ανάλογη λίστα υπάρχει και σε νοσοκομεία της Κρήτης και αλλού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση: 

  • Να σταματήσει την υποβάθμιση των επιστημόνων. 
  • Να σταματήσουν οι υπουργοί της, να παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους.
  • Να υπάρξει διακομματική - όχι συμφωνία - αλλά αποδοχή και στήριξη των μέτρων που προτείνουν οι επιστήμονες και όχι να συνεχίσει να υποδεικνύει η κυβέρνηση τα μέτρα στους επιστήμονες.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μια αποτελεσματική και δίκαιη απάντηση στο ζήτημα της ενέργειας

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του, περιγράφει ένα μοντέλο δίκαιης απάντησης στην ενεργειακή κρίση και επιχειρεί να αποδομήσει την πελατειακή αντίληψη, όπως θεωρεί, υπέρ των υπερκερδών των μεγάλων εταιρειών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aνδρουλάκης: Διαχρονικό σύμβολο πατριωτισμού το έπος του 1940

Όπως προσθέτει: «Τη σημερινή εποχή των γεωπολιτικών αναταραχών και της μεγάλης αβεβαιότητας οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση της θέσης της χώρας με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ευχαρίστησε θερμά την Εταιρεία για την τιμή που αποτίουν στην αείμνηστη πρόεδρο και που σήμερα και αύριο προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε όσες γυναίκες το επιθυμούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Xρειάζεται κοινή παραγγελία φυσικού αερίου των 27 της ΕΕ

Η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής υπό τη σκιά της όξυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχ. Κατρίνης: Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στην ακρίβεια

Στην ακρίβεια που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και στην κρίση της αγοράς καθώς και στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ όπως είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ από το 2021 αναφέρθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.