ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της για την πανδημία

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων.

Για κυβέρνηση που δεν μπορεί να σχεδιάσει και να επιβάλλει μέτρα, ούτε να πείσει τους πολίτες γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία της στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Ο κ. Κατρίνης μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν παύσει να αποτελούν αντικείμενο της επιστημονικής κοινότητας, αλλά ειδικό πεδίο των υπουργών που παριστάνουν τους επιδημιολόγους». Ζήτησε να ληφθούν μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τον φόβο του πολιτικού κόστους που οδηγεί την κυβέρνηση αλλού να «κλείνει το μάτι» και αλλού να «κλείνει τα αυτιά», εκπέμποντας ένα θολό στίγμα στους πολίτες.

Παράλληλα, υπογράμμισε την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού κυβερνητικού σχεδίου ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχει εξαντλήσει τα όριά του, αναστέλλοντας την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, με χαρακτηριστικό παραδείγμα την ενεργή λίστα του ΚΑΤ με σχεδόν 10.000 συμπολίτες μας να περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ ανάλογη λίστα υπάρχει και σε νοσοκομεία της Κρήτης και αλλού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση: 

  • Να σταματήσει την υποβάθμιση των επιστημόνων. 
  • Να σταματήσουν οι υπουργοί της, να παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους.
  • Να υπάρξει διακομματική - όχι συμφωνία - αλλά αποδοχή και στήριξη των μέτρων που προτείνουν οι επιστήμονες και όχι να συνεχίσει να υποδεικνύει η κυβέρνηση τα μέτρα στους επιστήμονες.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Κατρίνης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα άκρως πνιγηρό οικονομικό περιβάλλον, που μαθηματικά οδηγεί σε νέα ‘’λουκέτα’’, όπως ακριβώς αντικατοπτρίζεται και στην έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ανεπαρκείς στη διαχείριση της πανδημίας και στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε τόσο σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, όσο και στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, παρότι είχε την υποστήριξη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.