ΓΔ: 2110.41 -0.92% Τζίρος: 260.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:40
Λογότυπο Νέα Δημοκρατία
Πηγή: Νέα Δημοκρατία

Συνέδριο ΝΔ: Αναβάλλεται λόγω πανδημίας, με εισήγηση του πρωθυπουργού

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και τη νέα μετάλλαξη οδήγησε τον πρωθυπουργό να εισηγηθεί την μετάθεση του προγραμματισμένου για το επόμενο σαββατοκύριακο Συνεδρίου.

«Μιλώντας με αρκετά κομματικά στελέχη και χθες στην πολύ ωραία περιοδεία που κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του τακτικού μας συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα.

«Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό συνέδριο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα για rapid test. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα» είπε.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων τακτικών συνεδρίων με την εξαίρεση του 2020 λόγω covid και θεωρώ επιβεβλημένο να προχωρήσουμε σε αυτή την μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης εισηγήθηκε, επειδή, όπως είπε, υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της υφιστάμενης πολιτικής επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος. «Και η πρότασή μου για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Παύλος Μαρινάκης. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα και εισηγούμαι την διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως πολιτική επιτροπή με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Και την διεξαγωγή του τακτικού μας συνεδρίου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022» είπε ο πρωθυπουργός. Καταλήγοντας τόνισε: «Αναμένοντας τις εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σωστό και επιβεβλημένο ως ένα υπεύθυνο και ώριμο κόμμα που είμαστε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ΝΔ φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη με το αυξημένο πασχαλινό τραπέζι

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών εκτιμά το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για το 2026 στα 412 ευρώ, με τιμές-ρεκόρ για αρνί, φέτα και ντομάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ακρίβεια και φτωχοποίηση νοικοκυριών.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταυτίζεται με τη διαφθορά

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνώνυμη της διαφθοράς στη Βουλή, με αφορμή τη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει φθαρεί σε όλα τα επίπεδα και ότι το σκάνδαλο επιβεβαιώθηκε από ευρωπαία εισαγγελέα.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6,2 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΣ για τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Ο υφ. Εσωτερικών Βασίλης τόνισε στη Βουλή πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών, ενώ διαβεβαίωσε ότι, μετά από ελέγχους, οι σχολικές υποδομές στον Δήμο Ιωαννιτών λειτουργούν κανονικά και με ασφάλεια.
Σημαία της Συρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μεϊμαράκη στην Κομισιόν για επιθέσεις σε Ελληνορθόδοξους

Ο Β. Μεϊμαράκης κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην ΕΕ για τις ισλαμιστικές επιθέσεις ενάντια σε ελληνορθόδοξους στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, ζητώντας μέτρα προστασίας και ενίσχυση της ανθρωπιστικής παρουσίας στην περιοχή.