ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας ομιλία
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Δένδια στην Αυστρία λόγω πανδημίας

Κανονικά αναμένεται η επίσκεψη σε Νιγηρία, Αγκόλα, Γαλλία τις προσεχείς ημέρες, ενώ θα υποδεχτεί τον ΥΠΕΞ της Σ. Αραβίας, όπως γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αυστριακό ομόλογο του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg), κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι λόγω της κατάστασης της πανδημίας γενικότερα, η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Βιέννη την Πρωτοχρονιά θα αναβληθεί, γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η επίσκεψη αναμένεται να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν εντός του Ιανουαρίου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, όπως τονίζουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές, αναμένεται να προχωρήσει κανονικά.

Αναλυτικότερα, συνεχίζοντας τις προσεχείς ημέρες τον διπλωματικό μαραθώνιο με σκοπό την προώθηση των θέσεων της χώρας μας αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει, στις 4 Ιανουαρίου ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, πρίγκιπα Φάισαλ (Faisal), στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στη Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian), με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί (Florence Parly).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ υπό τον Δένδια για την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Ν. Δένδιας με τη συμμετοχή της ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, για εκτίμηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επαφές με Λαριγκάκη και ομογενειακούς οργανισμούς

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στο Υπουργείο Άμυνας τον πρόεδρο του American Hellenic Institute, μέλη AHEPA και επικεφαλής Εβραϊκο-Αμερικανικών Οργανισμών, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.
Τζέιμι Ντάιμον
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

H προφητεία του Τζ. Ντάιμον, το «προξενιό» της Αννας Ροκοφύλλου και η AKTOR

Aποζημιώσεις για ΑΚΤΟΡ από το Μετρό Θεσσαλονίκης, τα καλά νέα για τη βιομηχανία και τον Μυτιληναίο, η θεωρία της κατσαρίδας του Τζ. Ντάιμον, τι γύρευε στο Νέο Δελχί ο Στ. Ιωάννου της Eurobank, το «προξενιό» της Αννας Ροκοφύλλου και το υπουργικό γεύμα.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ορόσημο της Ιστορίας η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως η απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913 είναι κορυφαίο ορόσημο της νεότερης ιστορίας και 113 χρόνια μετά τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη σημαία στην Ήπειρο.