ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Η κοινωνία απευθύνει κατηγορητήριο στην κυβέρνηση

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε σε δηλώσεις της ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια και όχι με τον ίδιο τρόπο που ανοίγουν και κλείνουν την τελευταία διετία».

«Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας, η χώρα βρίσκεται εδώ και καιρό στο διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κα. Έφη Αχτσιόγλου.

«Μέσα σε δύο χρόνια δεν έχουν ληφθεί τα αυτονόητα μέτρα», ενώ «οι υπουργοί φτύνουν τον κόρφο τους» για την πανδημία, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα έδειξε με σαφήνεια ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχτεί επαρκώς, κάτι που αν είχε γίνει θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί απώλειες ανθρώπινων ζωών -ενώ ο πρωθυπουργός είπε ανερυθρίαστα ψέματα στη Βουλή σε σχέση με το αν το γνώριζε ή όχι. Σε χιλιάδες ανθρώπους δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους».

Άρα, σημείωσε η κα Αχτσιόγλου, «είναι σαφής η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση, είναι η ίδια η κοινωνία η οποία της απευθύνει το κατηγορητήριο» για «τεράστιες ευθύνες οι οποίες αγγίζουν πια την ενοχή».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΝΔ για το 2022 προϋπολογίζει 820 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη δημόσια Υγεία -στη λογική ότι αρχές του έτους ξεμπερδεύει με την πανδημία- όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και άνθρωποι διασωληνώνονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

Η κα Αχτσιόγλου τόνισε την ανάγκη «δωρεάν συνταγογράφησης μοριακών τεστ, όπως κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση υποχρεώνει μία οικογένεια -μέσα στην τεράστια πίεση από τις ανατιμήσεις των προϊόντων- να πληρώνει 200 ή 250 ευρώ την εβδομάδα».

Δήλωσε, τέλος, ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια και όχι με τον ίδιο τρόπο που ανοίγουν και κλείνουν την τελευταία διετία», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στοιχειώδεις κανόνες είναι η αραίωση των τμημάτων και η κατάργηση του παράλογου “50%+1”».

https://www.youtube.com/watch?v=LsPwy1f0uyU&ab_channel=%CE%91%CF%87%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%88%CF%86%CE%B7

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση συνταγματοποιεί αρχές που δεν εφαρμόζει στην πράξη

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μιλά για θεσμική θωράκιση, ενώ δεν την εφαρμόζει, αναφερόμενος στις υποκλοπές και τη στάση της στις εξεταστικές επιτροπές. Αμφισβήτησε και την ανάγκη αναθεώρησης του αρ. 29.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Αίτημα παραίτησης Φάμελλου και εκλογής νέου προέδρου ΚΟ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Παύλος Πολάκης ζήτησε την επιστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση της ΚΕ το Σάββατο και άσκησε κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο, καλώντας το κόμμα να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές με προοδευτικές συνεργασίες.
σόγια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδριανός: Δικαίωμα όλων η βιολογική καλλιέργεια, ακόμα και του πρωθυπουργού

Ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Ανδριανός τόνισε πως όλοι μπορούν να επιλέξουν βιολογική καλλιέργεια αν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, απαντώντας σε ερωτήματα για τη νομιμότητα δηλώσεων καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων από τον πρωθυπουργό.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος από Ωραιόκαστρο: Χρειάζεται ισχυρή Πολιτεία για τις πυρκαγιές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές Ωραιοκάστρου και Φιλοθέης, ζητώντας ενίσχυση της Πυροσβεστικής, των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας.