ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να εκβιάζει την ΕΕ με το μεταναστευτικό

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανία, καθώς η τελευταία αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο της χώρας για το μεταναστευτικό στην ΕΕ.

Το μήνυμα πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις μεταναστευτικές ροές», έστειλε κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Στέφαν Μάγιερ (Stephan Mayer), ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανία, καθώς η τελευταία αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο της χώρας για το μεταναστευτικό στην ΕΕ.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ και η υιοθέτηση μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιβαρύνονται υπέρμετρα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Επανέλαβε, δε, πως η χώρα μας πλέον επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παραβίαση των συνόρων από τους διακινητές.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάγιερ, ο οποίος έχει οριστεί ως πολιτικό σημείο επαφής (political contact person) για τη μετανάστευση στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη πρόοδο και επιτυχία, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, σημείωσε πως, επειδή οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα -καθώς η Ελλάδα είναι η πιο σημαντική χώρα υποδοχής και η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα προορισμού των μεταναστευτικών ροών- «γι’ αυτό κρίνεται σκόπιμο όπως ενισχυθεί η περαιτέρω διμερής συνεργασία στον τομέα αυτό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία, αν δεν παγιωθούν οι κινήσεις αποκλιμάκωσης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα θα ορίσει την συνολική στρατηγική της Ε.Ε. απέναντι στη Τουρκία, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο - Η Τουρκία θα πιέσει με το Μεταναστευτικό

Παρατηρείται σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης εδώ και 15 μέρες, ωστόσο η περιοχή έχει ενισχυθεί με 2 ομάδες ΕΚΑΜ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Η Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία για τις μεταναστευτικές ροές

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε πως από την άλλη εβδομάδα ξεκινά η διαδικασία τερματισμού της ξενοδοχειακής δομής φιλοξενίας στις Μουριές, στο πλαίσιο περιοδείας του σε δομές της βόρειας Ελλάδας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τουρκία για το προσφυγικό: Οι δρόμοι του φόβου κλείνουν οριστικά

Τα προσφυγικά κύματα μπορεί να αναχαιτίστηκαν αλλά δεν σταμάτησαν, είπε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή παράδοσης ταχύπλοου σκάφους στο Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο της δωρεάς από την εταιρεία κοινωνικής προσφοράς "ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ" του ελληνικού εφοπλισμού.