ΓΔ: 870.15 1.25% Τζίρος: 31.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:10:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία στελεχών της ΝΔ για φέτος

Η Πολιτική Ακαδημία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο με την δια ζώσης παρουσία ελάχιστων στελεχών και προέδρων ΔΕΕΠ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η πρώτη Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα με κεντρικούς ομιλητές τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ρωμανό, τον εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη και την εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ για Περιφερειακά Μέσα Έλενα Σώκου. Την εκδήλωση συντόνισε ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας.

Η Πολιτική Ακαδημία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο με την δια ζώσης παρουσία ελάχιστων στελεχών και προέδρων ΔΕΕΠ από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας παρακολούθησης και είχε ως θέμα την ενημέρωση για την πολιτική επικαιρότητα και τις τελευταίες εξελίξεις. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά Ακαδημιών που θα αφορούν την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την ενημέρωση των στελεχών του κόμματος για την πρόοδο του πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης

Κατά την έναρξη της Ακαδημίας, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας ανέφερε: «Αυτό που επιθυμούμε είναι να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στις μάχες που έχουμε να δώσουμε».

Χαιρετισμό απεύθυναν στα μέλη του κόμματος ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Ο κ. Μαρινάκης εξήρε τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η υγεία και η οικονομία έχουν στηριχθεί όσο ποτέ άλλοτε και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου για την χώρα, ενώ ταυτόχρονα η ψηφιοποίηση του κράτους και τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις επενδύσεις, δημιουργούν καθημερινά νέες θέσεις εργασίας και οδηγούν σε μια πρωτοφανή ανάκαμψη της οικονομίας» και προσέθεσε: «Κάθε πρωτοβουλία του κόμματος και της κυβέρνησης οφείλεται πρώτα απ' όλα στους ανθρώπους της. Σε όλους εσάς που δίνετε την ψυχή και το υστέρημα του χρόνου σας στο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία αντέχει γιατί δεν ξεχνάει την ιστορία της και γιατί βασίζεται στους ανθρώπους της, στα στελέχη και τα μέλη της σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά. Ο στόχος των Ακαδημιών αυτών είναι να μην μένει κανένα ερώτημα αναπάντητο και να μην υπάρξει καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του προέδρου και πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη που να μην προβληθεί. Μέσα από το διάλογο, φιλοδοξούμε να λύσουμε κάθε απορία και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση. Να επικοινωνήσουμε τα πεπραγμένα μας και μιλήσουμε στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν με στοιχεία για το έργο μας».

Ο Στέλιος Κονταδάκης απευθυνόμενος προς τα στελέχη του κόμματος ανέφερε πως πρέπει να δοθεί «ιδιαίτερη προσοχή στη διάχυση του μηνύματος του έργου μας». «Κάθε στέλεχος σε όποιο μέρος της πατρίδας μας κι αν βρίσκεται πρέπει να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν πομπός και σαν δέκτης: να επικοινωνεί στην τοπική κοινωνία το έργο της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να ενημερώνει το κόμμα για τα ζητήματα και τις ανάγκες που ανακύπτουν» σημείωσε.

Η Ακαδημία ξεκίνησε με την εισήγηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου ΝΔ Νίκου Ρωμανού ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των social media για τη γρήγορη και αποτελεσματική διασπορά του πολιτικού μηνύματος που εδράζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, την απάντηση στα fake news και κυρίως την προβολή του πλούσιου κυβερνητικού έργου εν μέσω μιας παρατεταμένης μονοθεματικής επικαιρότητας. Ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της διαδικτυακής επικοινωνίας που παρουσιάζονται στα διαφορετικά social media.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας για τα ζητήματα των εξελίξεων στην πολιτική επικαιρότητα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση του θετικού πολιτικού λόγου και την προβολή του κυβερνητικού έργου, την αντιπαράθεση στοιχείων σε ψευδείς ειδήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάδειξη της ιδεολογίας, του ρόλου της ΝΔ στην Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα Περιφερειακά μέσα Έλενα Σώκου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της τόνισε τη σπουδαιότητα των περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης και την αξία της επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου σε αυτά από τα στελέχη του κόμματος σε κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, τα στελέχη της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης που συμμετείχαν στην Πολιτική Ακαδημία δια ζώσης ήταν πλήρως εμβολιασμένα και είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Η διπλωματία μας είναι μοχλός εξασφάλισης της χώρας και ανάπτυξης»

Συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Η βραδινή της Κυριακής» ο Γιάννης Οικονόμου. Υπερασπιζόμενος των κυβερνητικών πολιτικών, δεσμεύθηκε για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, επικρίνοντας σφοδρά την αντιπολίτευση.
Kyriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας από τον Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, υπερασπιζόμενος την πολιτική του σε κάθε τομέα και κάνοντας σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
European Parliament, Evropaiko Koinovoulio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ: Μήνυμα στήριξης από την πρόεδρο της Ευρωβουλής Ρ. Μετσόλα

Μήνυμα υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και του στρατηγικού προσανατολισμού της Ελλάδα στο εσωτερικό της Ε.Ε. έστειλε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προερχόμενη από το ΕΛΚ Ρομπέρτα Μετσόλα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καραγιάννης: Δέσμευση για διάθεση 13 δισ. ευρώ σε έργα υποδομών

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, δεσμεύτηκε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, πως 13 δις ευρώ θα διατεθούν για υποδομές ανά την επικράτεια.