ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Nikos Libertas / SOOC

Γεωργαντάς: Στο επίκεντρο η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε πως το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και άλλων φορέων μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο επιτυχίας και μια διαρκής και στοχευμένη επένδυση στους Έλληνες αγρότες.

Με στόχο την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και των εκσυγχρονισμό των παραγωγικών διαδικασιών, υπεγράφη από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΑΑΤ, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και άλλων φορέων που στοχεύει στη σύνδεση των φορέων με την τοπική αγροτική οικονομία.

«Στόχος όλων μας η συνολική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού του μοντέλου, ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών του διαδικασιών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής του βιωσιμότητας. Στόχοι που είναι ευκολότερα επιτεύξιμοι με την ανάπτυξη ισχυρών και δομημένων συνεργειών, όπως η σημερινή», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε τη χαρά του γιατί η πρώτη του υπογραφή ως υπουργός αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατ' επέκταση τη συνολική ενδυνάμωση της ανάπτυξης της χώρας μας. «Θεμέλιο για την επιτυχία μας, η διαρκής και στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής μας οικονομίας» δήλωσε και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς και «όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος, για την καλή συνεργασία και τη διαρκή τους δέσμευση».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά «σε μια εποχή στην οποία τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς και ταχύτατα, η επιστημονική υποστήριξη των δημοσίων πολιτικών, η δια βίου εκπαίδευση και η διαρκής επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι επιτακτική» συμπληρώνοντας πως «μόνον μέσω της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας μπορεί ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας να ευθυγραμμιστεί με τις μεγάλες τάσεις του αιώνα μας, ιδίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: Γρηγορότερος ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων για ενισχύσεις

Όπως αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και έχουν λάβει οριστικό πρωτόκολλο πάνω από το 40% των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022 ενώ για το υπόλοιπο 60% έχουν δοθεί ατομικοί κωδικοί.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα επισιτιστικής ασφάλειας στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα το 2021 εισήγαγε από τη Ρωσία και την Ουκρανία μαλακό σίτο, αραβόσιτο και κριθάρι που αντιπροσώπευαν το 30% των συνολικών εισαγωγών μας. Με το ξέσπασμα του πολέμου η χώρα μας έπρεπε να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές.
kedikoglou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Βασικός πυλώνας η περιφερειακή ανάπτυξη για την οικονομική συνοχή

Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα ο υφυπουργός ανέφερε ότι «έχει πραγματοποιηθεί έναν μεγάλος αριθμός έργων και προγραμμάτων σε μια ολική προσπάθεια ώστε οι περιφέρειες να καθίστανται ανταγωνιστικότερες».
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη

Ο υπουργός τόνισε, πως ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά και η ενεργειακή κρίση ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση και τόνισε ότι η επάρκεια αγαθών πρέπει να διασφαλισθεί παγκοσμίως.