ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kinal
Φωτό: ΑΠΕ

ΚΙΝΑΛ: Ο πρωθυπουργός να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για την ακρίβεια

Πώς σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του ”βλέποντας και κάνοντας”», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ σε σχόλιό του για τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: «Αν η σημερινή εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες, που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε.

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

Τον καλούμε να σταματήσει να κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, όπως:

  • τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, 
  • τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, 
  • την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, 
  • τη επαναφορά μίας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους
  • ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη 

για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις που όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Oι λογαριασμοί ρεύματος δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, σε μία μόνο εταιρεία, πάνω από 1.000 είναι οι περιπτώσεις που δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Αντιμέτωποι με έκρηξη ακρίβειας βρίσκονται οι πολίτες

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την ανάγκη άμεσης αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και εν συνεχεία καθορισμό από τους κοινωνικούς εταίρους μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.