ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η ενίσχυση της συνολικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο, σε δύσκολους καιρούς, οικονομικό κόστος. Έχει όμως ανυπολόγιστο εθνικό όφελος».

«Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

«Τα Rafale θα σκεπάσουν με τα όπλα τους και τα φτερά τους όλο το Αιγαίο. Και τα νησιά εκείνα επί των οποίων η Τουρκία, με την προκλητική και αναθεωρητική στάση της, εγείρει ζητήματα αποστρατικοποίησης. Να το πω και αυτό, μια φορά και από αυτό το βήμα. Το έχω πει: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται. Είναι τέσσερις λέξεις, με πολύ ξεκάθαρο νόημα», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε ότι «και πάνω από τα νησιά, αυτά που απειλούνται- και άρα η Ελλάδα έχει νόμιμο δικαίωμα, ορισμένο από τον καταστατικό χάρτη των του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να πάρει κάθε πρόσφορο μέτρο, για την άμυνά τους,- στοιχείο της άμυνας τους είναι και η ομπρέλα που θα αναπτύξουν τα υπερσύγχρονα Rafale, με τα όπλα, τα φτερά τους και με Έλληνες χειριστές στο πιλοτήριο, με ελληνικά διακριτικά στα φτερά αυτά».

Ακολουθούμε τα προβλεπόμενα στη δομή των δυνάμεων, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις συμβάσεις που κυρώθηκαν σήμερα από τη Βουλή και σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα αν και κατά πόσον τινάζει στον αέρα τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας, η πρόσκτηση έξι επιπλέον Rafale; Και ότι κακώς ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό; Είναι αναρμόδιος ο πρωθυπουργός να κάνει μια σημαντική εξαγγελία για ένα μείζονος σημασίας εξοπλιστικό πρόγραμμα; Είναι ατόπημα αυτό; Υποθέτετε μήπως ότι δυσφορεί το ΓΕΑ διότι παίρνουμε έξι επιπλέον Rafale; Γιατί τέτοια αντίδραση για την πρόσκτηση 6 Rafale;», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και ικανές, είναι και αξιόμαχες αυτήν την ώρα. Τώρα εντατικοποιείται η ενίσχυσή τους, με νέα μέσα και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων τους», είπε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για τη θωράκιση της χώρας. Ο άξονας είναι διττός. Εντατικοποίηση της διπλωματικής προσπάθειας. Δεν τελείωσε η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η προσπάθεια είναι διαρκής. Συνεχίζουμε την πορεία μας. Καταγράφουμε μικρές και μεγάλες νίκες. Καλύπτουμε ανάγκες δεκαετιών. Ο δεύτερος άξονας είναι η ενίσχυση των συμμαχιών μας, που αναβαθμίζονται γιατί έχουν αμυντικό αποτύπωμα».

«Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εδώ και δύο χρόνια, για μένα, η άμυνα είναι αυτοσκοπός. Είναι η εντολή που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, είναι η εντολή που εκτελώ», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που αναφέρθηκε στην προεργασία, την εντατική δουλειά των επιτελείων και της ΓΔΑE, για να τονίσει τελικά: «η ενίσχυση και η επαύξηση της συνολικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο, δυσβάσταχτο, σε δύσκολους καιρούς, οικονομικό κόστος. Έχει όμως ανυπολόγιστο εθνικό όφελος».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Κέρδη από τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) έχει σήμερα αξιόλογη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 και τα ναυπηγεία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της ελληνικής κυβέρνησης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλκ. Στεφανής: Προτεραιότητα η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας δήλωσε πως η ελληνική αμυντική βιομηχανία, προβάλλοντας την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της, προωθεί τα προϊόντα της σε ένα ευρύ κοινό.
Ypourgeio-Ethnikis-Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΕΘΑ: Aνθρωπιστική βοήθεια στην πλημμυρόπληκτη Λιβύη στέλνει η Ελλάδα

Η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, και σε αυτήν συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η αμυντική μας διπλωματία πρέπει να προσαρμόζεται διαρκώς

Σε άρθρο του σημειώνει ότι: «Οι ισχυρές κατανοήσεις και συμπαρατάξεις στο στέρεο έδαφος του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας αποτρέπουν κάθε σκέψη και πρόθεση αναθεωρητικών χωρών για την εκδήλωση απειλής».