ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nikos-Androulakis-KINAL-PASOK
Φωτο: ΑΠΕ

Ν. Ανδρουλάκης: Στόχοι κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η αδυναμία αντιμετώπισης των συνεχών κρίσεων, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή πορείας.

Nα αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η αδυναμία αντιμετώπισης των συνεχών κρίσεων, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή πορείας. «Η κυβέρνηση προχώρησε στην τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ξοδεύοντας το 25% του εθνικού εισοδήματος, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα», αναφέρει ενώ παράλληλα σημειώνει ότι το χρέος παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το εμπορικό έλλειμμα εκτινάχθηκε, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας παραμένει χαμηλή, τη στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση χτυπούν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμο, αφήνοντας τους ουσιαστικά απροστάτευτους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει την απουσία μακροχρόνιου σχεδίου με την θέσπιση στόχων ανθεκτικότητας της οικονομίας αξιοποιώντας εύστοχα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία ουσιαστικών επενδύσεων στο δίκτυο, που θα επιτρέψουν την επέκταση των ΑΠΕ, διασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα και την απεξάρτηση της οικονομίας μας από τα ορυκτά καύσιμα, στα οποία συμπεριλαμβάνει το ιδιαίτερα ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Τονίζει ακόμα την ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος. Επενδύσεις στοχευμένες, σε πολιτικές που έχουν ως αντικείμενό τους, την ενίσχυση των νέων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όπως για παράδειγμα, η κατασκευή κατοικιών, που θα νοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο, όπως συμβαίνει στην Πορτογαλία, για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαμονής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης αυτο-αποθεώνεται και οι πολίτες ταλαιπωρούνται

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε στη συζήτηση που άνοιξε για τις εκλογές όπου σημείωσε ότι «από τη μία ένας πρωθυπουργός όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει: «Στο τέλος της τετραετίας εκλογές».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Eυθύνη όλων η εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικρίνει έντονα τη στάση της ΕΕ στον πόλεμο της Ουκρανίας, κατηγορώντας τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες πως από το 2014 με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας υπήρχαν πολλά σημάδια, που έπρεπε να τα είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους.