ΓΔ: 823.92 0.09% Τζίρος: 46.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Παπαθανάσης: Αύξηση 282% στις υπαγωγές στον Αναπτυξιακό Νόμο

Παγκόσμιοι τεχνολογικοί πρωταθλητές επιλέγουν την Ελλάδα για να επενδύσουν και το 15-20% του δυναμικού που προσλαμβάνουν είναι Έλληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Πιστεύουμε ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης. Σωστή δημοσιονομική εικόνα, με διαρκή στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λόγω της αύξησης της ενέργειας». Αυτό σημείωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian tv ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ορισμένα σημεία των δηλώσεών του:

  • Πιστεύουμε ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης. Σωστή δημοσιονομική εικόνα, με διαρκή στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λόγω της αύξησης της ενέργειας.
  • Παγκόσμιοι τεχνολογικοί πρωταθλητές επιλέγουν την Ελλάδα για να επενδύσουν, όπου το 15-20% του δυναμικού που προσλαμβάνουν είναι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό κατά την περίοδο της δεκαετούς κρίσης και επιστρέφουν στην πατρίδα μας.
  • Κατά την περίοδο διακυβέρνησής μας πετύχαμε αύξηση 282% στις υπαγωγές στον Αναπτυξιακό Νόμο κατ' έτος σε σχέση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μειώσαμε δραστικά τον χρόνο υπαγωγής από 670 σε 100 ημέρες και θα φτάσουμε τις 60 ημέρες.
  • Αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο της μονοκαλλιέργειας της λιγνιτικής παραγωγής στο σωστό χρόνο, με την έναρξη όλων των μεγάλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Αν βρεθεί χώρος θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τα καύσιμα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως το ζήτημα της ακρίβειας αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σύνθετο πρόβλημα, ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ σημείωσε πως αποτελεί εργαλείο το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί ακόμη.
dimas-xristos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Γεγονός ο πρώτος πιλοτικός σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ελλάδα

Πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα, στον χώρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού μικρών οχημάτων υδρογόνου, το πρώτο υδρογονάδικο, όπως χαρακτηριστικά το λένε οι άνθρωποι του χώρου.
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα καύσιμα προαναγγέλλει ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι για να εντοπιστούν περιστατικά αισχροκέρδειας στα καύσιμα και αναφέρει πως έρχονται κι άλλα πρόστιμα για όσους έχουν παρανομήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανήγγειλε το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε επίσης πως ξεκίνησε έλεγχος στα 30 πρώτα πρατήρια της χώρας, με τις υψηλότερες τιμές, και πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα πρώτα πρόστιμα σε όσα πρατήρια είχαν παραβιάσει το περιθώριο κέρδους.
adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελέγχους και πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων προανήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως έχουν βρεθεί αρκετές παραβάσεις και προειδοποίησε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο για τα περιθώρια του κέρδους.