ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
Πηγή: Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κ. Χατζηδάκης: Κερδισμένοι οι εργαζόμενοι από την ενθάρρυνση των επενδύσεων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μοιράστηκε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο fb όσα διαπίστωσε επισκεπτόμενος την εταιρεία logistics Diakinisis στο Θριάσιο.

Το αίτημα των εργαζομένων για υψηλότερους μισθούς άκουσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία logistics Diakinisis σημειώνοντας ότι το σωστό μάνατζμεντ μιας επιχείρησης σε συνδυασμό με την κυβερνητική πολιτική που ενθαρρύνει τις επενδύσεις μπορεί να αποδώσει ένα προοδευτικό πνεύμα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Χατζηδάκης διαπίστωσε ότι, όταν υπάρχει μια κυβερνητική πολιτική που ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, βάζοντας ταυτόχρονα ψηλά την κοινωνική προστασία, και όταν την ίδια στιγμή υπάρχει αληθινά προοδευτικό πνεύμα στις επιχειρήσεις και στα σωματεία των εργαζομένων, η Ελλάδα πάει μπροστά, η οικονομία πάει μπροστά, οι εργαζόμενοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρει τα εξής: «Δεν πρέπει μόνο να μιλάμε. Πρέπει πιο πολύ να ακούμε. Γι' αυτό, επισκέφθηκα μια ακόμα επιχείρηση, για να μιλήσω με τους εργαζόμενους. Σήμερα, πήγα στο Θριάσιο, στη μεγάλη εταιρεία logistics Diakinisis, που απασχολεί περίπου 450 εργαζόμενους. Μίλησα τόσο με τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή Αντώνη Κορνούτο, όσο και με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων Δημήτρη Σωτηρόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και πολλούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στον χώρο της δουλειάς τους.

Προφανώς, οι άνθρωποι έχουν τα προβλήματά τους. Σίγουρα, θα ήθελαν - όπως όλοι οι εργαζόμενοι - υψηλότερους μισθούς. Θέλουν επίσης μέτρα που να συμφιλιώνουν τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά με τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Ήξεραν μάλιστα όσα νομοθετήσαμε πρόσφατα για τη διεύρυνση των γονικών αδειών με πληρωμή και για τους δύο γονείς από τον ΟΑΕΔ, για την εισαγωγή για πρώτη φορά της άδειας πατρότητας και για τις άλλες ρυθμίσεις σε σχέση με πιο ευέλικτα ωράρια, για να μπορούν να βλέπουν περισσότερο τα παιδιά τους, αλλά το ότι στέκονται ιδιαίτερα στη συμφιλίωση δουλειάς και οικογένειας είναι ένα μήνυμα για όλους μας.

Αυτό όμως που μου είπαν και πρέπει να το πω κι εγώ με τη σειρά μου είναι ότι οι μισθοί στη συγκεκριμένη επιχείρηση είναι σχετικά υψηλότεροι από τον μέσο όρο, ότι έχει συμφωνηθεί εσωτερικά ένα μπόνους παραγωγικότητας, ότι οι όλοι εργαζόμενοι έχουν ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, ότι δεν περιορίστηκαν οι θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση και ότι τώρα δημιουργούνται καινούργιες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση.

Όλα αυτά δεν οφείλονται μόνο στο μάνατζμεντ της συγκεκριμένης επιχείρησης και των υπολοίπων επιχειρήσεων στις οποίες υπάρχουν τέτοιες θετικές εξελίξεις. Οφείλονται και στους κοινούς παρονομαστές που έχουν βρεθεί μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, παρά τις επιμέρους διαφορές τους. Όταν υπάρχει μια κυβερνητική πολιτική που ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, βάζοντας ταυτόχρονα ψηλά την κοινωνική προστασία, αλλά και όταν την ίδια στιγμή υπάρχει αληθινά προοδευτικό πνεύμα στις επιχειρήσεις και στα σωματεία των εργαζομένων, η Ελλάδα πάει μπροστά, η οικονομία πάει μπροστά, οι εργαζόμενοι βγαίνουν κερδισμένοι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δουλειές ξανά»: Νομοσχέδιο επιστροφής των ανέργων στην αγορά εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ και καθαρίζει τα μητρώα του από εισοδηματίες-ανέργους.
mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εν μέσω πανδημίας δημιουργήθηκαν 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε, ακόμη, ότι για το τρέχον έτος θα δημιουργηθούν επιπλέον 86.000 νέες θέσεις μέσω 11 προγραμμάτων του οργανισμού.
Chatzidakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Το εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Με το νομοσχέδιο, εισάγεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας για τον έλεγχο και την πάταξη της «μαύρης» εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, αναβαθμίζεται η Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, θεσπίζονται κανόνες για την τηλεργασία και το «δικαίωμα αποσύνδεσης».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Όταν η ανεργία πέφτει, ισχυροποιείται η θέση των εργαζομένων

Ο κ. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήγησε ότι η πολιτεία επιχειρεί να κάνει «ένα πάντρεμα ανάμεσα στους δύο όχι μόνο με ημερίδες καριέρας αλλά και με μία διασταύρωση προσφοράς και ζήτησης στα αρχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» .
Κωστής Χατζηδάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων το 2023 - Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες

Όπως τόνισε ο υπουργός, «με τις προβλέψεις του «νόμου Βρούτση» ήραμε αδικίες του «νόμου Κατρούγκαλου» και ως αποτέλεσμα έχουν ήδη δει αυξήσεις στις τσέπες τους πάνω από 225.000 συνταξιούχοι- ιδιαίτερα όσοι είχαν 30 έτη ασφάλισης.