ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα γίνεται προσβάσιμος τουριστικός προορισμός για όλους

Το υπουργείο Τουρισμού θα προωθήσει δράσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών και θα υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις μαζί με το εθνικό αναπηρικό κίνημα ώστε η Ελλάδα να γίνει προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων που προωθούν τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη χώρα μας, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Οι δράσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατάρτιση των εμπλεκόμενων στον τουριστικό τομέα σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς του Προσβάσιμου Τουρισμού, την προώθηση δράσεων εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών, την καθιέρωση διεθνούς forum για τον Τουρισμό για Όλους/Προσβάσιμο Τουρισμό, που θα υλοποιείται ανά έτος σε διαφορετικό σημείο της χώρας.

Στόχος των δράσεων είναι η καθιέρωση διαρκούς θεσμικής διαβούλευσης του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων με το εθνικό αναπηρικό κίνημα, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και η Ελλάδα να γίνει προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στόχος μας είναι να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμος τουριστικός προορισμός για όλους. Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε ως Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να γίνει αυτό πράξη. Μέριμνά μας είναι κάθε άνθρωπος, με αναπηρία, χρόνια πάθηση ή μειωμένη κινητικότητα, να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει πλήρως και ισότιμα στην τουριστική αλυσίδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Ο Προσβάσιμος Τουρισμός, ο Τουρισμός για Όλους, πρέπει να γίνει αναπτυξιακή προτεραιότητα στον τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα. Έχει δικαιωματικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα έχει εμπροσθοβαρή αναπτυξιακό χαρακτήρα. Θεωρούμε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία διαφορετική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, που να αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις επί ίσοις όροις με όλους τους πολίτες, είτε ως επισκέπτες, είτε ως εργαζόμενους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Σε πλήρη ετοιμότητα για τις αυξημένες τουριστικές ροές

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων και των επιχειρηματιών του κλάδου ώστε να αποδώσουν οι προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και αύξησης των τουριστικών ροών.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Σε δυναμική άνοδο η κρουαζιέρα με αύξηση 250% των αφίξεων

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως φέτος οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων θα φτάσουν τις 450 με την Μύκονο να έχει φτάσει σε ιστορικό ρεκόρ, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά η αύξηση φτάνει το 130% με την τάση να δείχνει πως παραμένει ανοδική.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Απαραίτητη η σύνδεση του εμπορίου με το τουριστικό προϊόν

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι το ελληνικό τουριστικό brand βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως κεφαλαιοποιώντας την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Τόνισε επίσης πως στη Θεσσαλονίκη υπήρξε αύξηση 250% στην κρουαζιέρα.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έρχονται νέες μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και υπογράμμισε το γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.