ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Παπαθανάσης: Ζήτησε από τις Βρυξέλλες ενίσχυση των ΜμΕ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε την ενίσχυση των ΜμΕ και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Τη θέση της Ελλάδας για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χθες, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Στηρίξαμε και εγκρίθηκε η πρόταση οδηγίας για τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία του καταναλωτή. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση του Ευρωπαίου καταναλωτή, ενώ επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα δικαιώματά του. Στηρίξαμε, επίσης, την πρόταση οδηγίας με θέμα τη δημοσιότητα των οικονομικών στοιχείων εταιρειών με ιδιαίτερα υψηλά έσοδα, που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός υποστήριξε τη θέση μας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Οι παρεμβάσεις του ολοκληρώθηκαν με τα θέματα, αφενός της υποχρέωσης της ΕΕ για τη στήριξη της ναυτιλίας μας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται εκτός της Ευρώπης, και αφ' ετέρου στην ανάγκη προώθησης ενός σχεδίου για τη ψηφιοποίηση των τουριστικών δραστηριοτήτων.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Υπάρχει και το click away για όσους δεν υπακούν στα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως το rapid test είναι αναγκαίο μόνο σε όσους θέλουν να εισέλθουν σε κατάστημα. Σε εξωτερικό χώρο θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους όσοι δεν ασχολούνται με τα μέτρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει πρόβλημα αν συνεχιστεί η απεργία στον Πειραιά

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και ότι η απεργία που έληξε σήμερα έχει ήδη κριθεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπλοκές με τα δάνεια για ΕΣΠΑ σε μικρές επιχειρήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στη Βουλή πως ενθαρρύνει τα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτούν τα εγκεκριμένα από τον αναπτυξιακό νόμο προγράμματα και ανέφερε πως θα εάν χρειαστεί θα σχεδιαστούν περαιτέρω εργαλεία μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας.