ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Έκτακτη επίσκεψη Ν. Δένδια στην Αίγυπτο

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Επί τάπητος θα τεθούν εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο της πρόσφατης υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί αύριο, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, το Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών, αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

Η συμφωνία προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να απειλεί με απέλαση τον πρέσβη της Λιβύης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Μακρόν ζητώντας στήριξη ενάντια της τουρκικής προκλητικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία ΥΠΕΞ Ουκρανίας-Ιράν για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον Ιρανό ομόλογό του μετά από επίθεση drone σε ιρανικό πλοίο, καλώντας σε αποκλιμάκωση και τερματισμό της στήριξης της Τεχεράνης στη Ρωσία. Προβληματισμός και από το Ισραήλ για τη στάση του Ιράν.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου τηλεφωνικά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου, συζητώντας ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της στρατηγικής εταιρικής σύμπραξης, ενώ εξετάστηκε και η διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελείωσε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηγήθηκε των συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αθήνα. Και οι δύο χώρες επιμένουν σε διάλογο βάσει διεθνούς δικαίου και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις για ειρήνη στην Ουκρανία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα. Το Κρεμλίνο πάντως τονίζει πως δεν έχει λάβει ενημέρωση ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι.