ΓΔ: 2257.25 -0.11% Τζίρος: 34.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:40
Turkey
Shutterstock

Navtex νότια της Ρόδου ανακοίνωσε η Τουρκία

Η Τουρκία ετοιμάζει άσκηση στις 2 Δεκεμβρίου σε περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας, παρά τις αντιδράσεις.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς λίγες μόνο ώρες από τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα, η Άγκυρα απάντησε δεσμεύοντας περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής, η Τουρκία προγραμματίζει άσκηση για τις 2 Δεκεμβρίου, διάρκειας 4 ωρών σε περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απηύθυνε αυστηρό τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης, μετά το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα του με την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας απείλησε με απέλαση τον πρέσβη αν η Λιβύη δεν παρουσιάσει έως 5 Δεκεμβρίου το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Τουρκία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκική φρεγάτα θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία θέλει να «κόψει» την ελληνική ΑΟΖ μέσω Λιβύης

Αδόκιμη και αγεωγράφητη χαρακτήρισε τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη της Κρήτης. Αναλυτική απάντηση θα σταλεί στον ΟΗΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη του Μακρόν για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης ζήτησε ο Μητσοτάκης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο και στην υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Δεν αλλάζει στάση για το Κυπριακό μετά από συνάντηση ΝτιΚάρλο

Ο ΟΗΕ διαβεβαιώνει πως η φωτογραφία της Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπου διακρίνεται και η σημαία του ψευδοκράτους, δεν συνεπάγεται αλλαγή στη στάση του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ξεκαθάρισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρθολομαίος: Ανοιχτές οι πόρτες της Ορθοδοξίας σε όσους προσέρχονται

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Φανάρι διατύπωσε ξεκάθαρη θέση σχετικά με την οικειοθελή ένταξη μουσουλμάνων στην Ορθόδοξη Εκκλησία, συμμετέχοντας στις ακολουθίες της Κυριακής του Θωμά παρουσία πιστών.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Αυστηρότερη νομοθεσία οπλοκατοχής μετά τις επιθέσεις σε σχολεία

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή και αυξημένες ποινές σε γονείς, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε τουρκικά σχολεία με θύματα και δράστες ανηλίκους που χρησιμοποίησαν οικογενειακά όπλα.