ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από τις απειλές της Άγκυρας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη γνωστή θέση του ίδιου ότι δεν χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής, για να είσαι λαοφιλής. Έστειλε μήνυμα σε Ευρώπη και Τουρκία.

Μήνυμα με δύο αποδέκτες, ένα προς την Ευρώπη να είναι πιο θαρραλέα απέναντι στον λαϊκισμό και ένα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν φοβούνται και δεν εκβιάζονται από τις απειλές της Άγκυρας, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του λαϊκισμού, επανέλαβε τη γνωστή θέση του ίδιου ότι «δεν χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής, για να είσαι λαοφιλής», προσθέτοντας με νόημα: «Είμαστε Έλληνες, είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε πολίτες του κόσμου, είμαστε αυτοί που με αισιοδοξία θα κοιτάξουμε μπροστά και θα πούμε «το αύριο θα είναι καλύτερο!».
       
Και συμπλήρωσε με έμφαση ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και τον λαϊκισμό και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία!

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η κυβέρνηση ενεργεί διαρκώς, ακούγοντας τους πολίτες

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε πως η κυβέρνηση διαρκώς στηρίζει την κοινωνία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομία, προσαρμόζοντας την πολιτική της στις ανάγκες των πολιτών και τις εξωτερικές κρίσεις.
Μιλένα Αποστολάκη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Αποστολάκη: Η κυβέρνηση επτά χρόνια κάλυπτε τα funds, τώρα το ανακαλύπτει

Η Μιλένα Αποστολάκη κατηγορεί την κυβέρνηση για επτά χρόνια αδράνειας στη ρύθμιση των servicers, τονίζοντας τις αποσπασματικές λύσεις που αφήνουν εκτεθειμένους τους δανειολήπτες και προβάλλει τη συνολική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος.
Χρήστος Τριαντόπουλος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι η ΝΔ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Άδ. Γεωργιάδης υπερασπιζόταν πρόσφατα τον κ. Πατούλη δημοσίως

Το ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη ελέγχου στις ιδιωτικές δομές υγείας και επισημαίνει την αντίφαση στη στάση Γεωργιάδη απέναντι στον Πατούλη, τονίζοντας πως το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό.
Φρέντις Μπελέρης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Μπελέρης: Απειλείται η ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα Κωνσταντινούπολης

Ο Φρέντης Μπελέρης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον κίνδυνο εξαφάνισης της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας Κωνσταντινούπολης και ζήτησε μέτρα για τη διατήρηση και την ανανέωσή της.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει η κυβέρνηση ότι η δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θεωρεί ακόμη περιττή την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δικαστική διερεύνηση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με αφορμή την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.