Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από τις απειλές της Άγκυρας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη γνωστή θέση του ίδιου ότι δεν χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής, για να είσαι λαοφιλής. Έστειλε μήνυμα σε Ευρώπη και Τουρκία.

Μήνυμα με δύο αποδέκτες, ένα προς την Ευρώπη να είναι πιο θαρραλέα απέναντι στον λαϊκισμό και ένα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν φοβούνται και δεν εκβιάζονται από τις απειλές της Άγκυρας, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του λαϊκισμού, επανέλαβε τη γνωστή θέση του ίδιου ότι «δεν χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής, για να είσαι λαοφιλής», προσθέτοντας με νόημα: «Είμαστε Έλληνες, είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε πολίτες του κόσμου, είμαστε αυτοί που με αισιοδοξία θα κοιτάξουμε μπροστά και θα πούμε «το αύριο θα είναι καλύτερο!».
       
Και συμπλήρωσε με έμφαση ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και τον λαϊκισμό και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ προτείνει άσκηση δίωξης για Παπαγγελόπουλο

Την άσκηση δίωξης για οκτώ αδικήματα προτείνει η ΝΔ στο πόρισμά της για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και τους χειρισμύς τους στην υπόθεση της Novartis. Μεταξύ αυτών, η σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η δωροληψία και η απόπειρα εκβίασης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 19 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 43% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 24%. Η πλειοψηφία των πολιτών αποτιμά θετικά τη διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Novartis: Δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου

Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των αμερικανικών Αρχών και της Novartis διαβιβάστηκε στην προανακριτική Επιτροπή και σε αυτή γίνεται ξεκάθαρο «ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους».