Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από τις απειλές της Άγκυρας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη γνωστή θέση του ίδιου ότι δεν χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής, για να είσαι λαοφιλής. Έστειλε μήνυμα σε Ευρώπη και Τουρκία.

Μήνυμα με δύο αποδέκτες, ένα προς την Ευρώπη να είναι πιο θαρραλέα απέναντι στον λαϊκισμό και ένα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν φοβούνται και δεν εκβιάζονται από τις απειλές της Άγκυρας, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του λαϊκισμού, επανέλαβε τη γνωστή θέση του ίδιου ότι «δεν χρειάζεται να είσαι λαϊκιστής, για να είσαι λαοφιλής», προσθέτοντας με νόημα: «Είμαστε Έλληνες, είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε πολίτες του κόσμου, είμαστε αυτοί που με αισιοδοξία θα κοιτάξουμε μπροστά και θα πούμε «το αύριο θα είναι καλύτερο!».
       
Και συμπλήρωσε με έμφαση ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και τον λαϊκισμό και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Καλαφάτη για την Διάσκεψη του Βερολίνου

Έχουν υποχρέωση τόσο η Γερμανία που ανέλαβε τη διοργάνωση όσο και τα κράτη-μέλη της Ένωσης που μετέχουν στη Διάσκεψη του Βερολίνου, να εκφράσουν, αλλά και να επιβάλουν την κοινή ευρωπαϊκή θέση, υπογραμμίζει.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Δεν υπάρχουν κακός λύκος ούτε Κοκκινοσκουφίτσες στη ΝΔ

Ο πρώην πρωθυπουργός ρίχνει τις βολές του στον Αλέξη Τσίπρα επικρίνοντάς τον και ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως πρωθυπουργό και επαναλαμβάνει για την υπόθεση Novartis πως πρόκειται για σκευωρία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Καμία ανοχή σε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο επισημαίνει πως επιδιώκουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην αρχή για αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων και την ανάγκη συγκρότησης αυτοδύναμων κυβερνήσεων.