ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία ημέρα του 13ου Συνεδρίου του κόμματος στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Παράλληλα, μίλησε και για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, με τις ανακοινώσεις να γίνονται εντός της εβδομάδας.

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έπεσε η αυλαία του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό να προχωρά σε αποκαλύψεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί σε περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων, και θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Σε τρεις κατηγορίες πολιτών θα γίνει η η διανομή: Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Ανακοινώσεις, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», σημείωσε, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια για επιπλέον φορολογικές ελαφρύνσεις που ακούγονταν το τελευταίο διάστημα για την αξιοποίηση του υπερπλεονάσματος.

Κριτική στο ΝΑΤΟ για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης, ενόψει της επικείμενης παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο μέσα στην εβδομάδα, έκανε γνωστό ότι θα θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στους εταίρους. «Την ξεκάθαρη καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας απ’ την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της.  Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας.  Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», ανέφερε.

 «Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται ενός άλλου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Η τακτική των ίσων αποστάσεων είναι κατά της χώρας μας», συμπλήρωσε. Προηγουμένως ο ίδιος είχε εκθειάσει τη στάση της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που, όπως είπε, στήριξε τις ελληνικές θέσεις και καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα.
«Η παράταξή μας βλέπει κατάματα την ιστορία
»

Αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες που «έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα εποχής και τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση και το κόμμα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους». Το συνέδριο, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «δεν μίλησε μόνο παραδοσιακή βάση ΝΔ αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία. Συνομιλούμε με όλη τη  κοινωνία, δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες», είπε, συγκρίνοντας την κομματική κορυφαία συνεδρίαση της ΝΔ με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παράταξή μας βλέπει κατάματα την ιστορία, ανανεώνεται με τόλμη και ριζοσπαστισμό, συντονίζεται με ευρύτερες πλειοψηφίες, απευθύνεται πρωτίστως στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων, ακούει την κοινωνία», υπογράμμισε και έσωσε έμφαση στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, στην ασφάλεια στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια, καθώς και στη συνέπεια με την οποία οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνίσματος.

Οι τριήμερες εργασίες, τόνισε ο πρωθυπουργός, «απέδειξαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο».

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους πέντε τελευταίους μήνες είπε πως «τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Στις 7 Ιουλίου η νέα κυβέρνηση βρήκε δημοσιονομικό κενό 400 εκατομμύρια ευρώ για το 2019. Το κάλυψε και όχι μόνο αυτό, αλλά και δημιούργησε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να μοιράσει το υπερπλεόνασμα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στους 4 μήνες η τρίτη δόση αν το εγκρίνουν οι ειδικοί

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει ήδη τη σφραγίδα του ΣΤΕ και δεν εγείρεται κανένα νομικό συνταγματικό ζήτημα, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ

Περιθώριο έως τις 16/1 έχουν οι άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση. Ένα ακόμη μέτρο αφορά την παροχή ενός δωρεάν self test για κάθε ενήλικο μεταξύ 6 - 12 Δεκεμβρίου και ακολούθως μεταξύ 3 έως 7 Ιανουαρίου.
mitsotakis, ypourgiko
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδια ΥΠΟΙΚ, υπ. Ανάπτυξης και Εργασίας στο επίκεντρο του υπουργικού

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση για το κλίμα του The Harvard Business School Club of Greece.
Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πόροι 7 δισ. για την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία

Η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να είναι ενεργειακός κόμβος και η ΔΕΗ θα έχει πιο ισχυρή παρουσία στην περιοχή με διαφορετικό όμως ρόλο τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.
mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πρόκληση η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Δ. Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να συνδυαστεί με το υγιές επιχειρηματικό ενδιαφέρον εταιριών που ήδη δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.