ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Avramopoulos
Shutterstock

Δ. Αβραμόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ένα θετικό μέλλον για τους πολίτες

Την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει σε συνέντευξή στην Il Messaggero του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέγοντας πως «στην Ευρώπη παραδίδουμε χειροπιαστά αποτελέσματα».

Αναλυτική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero παραχώρησε ο απερχόμενος Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικές υποθέσεις και ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην οποία αναφέρεται τόσο στην ευρωπαϊκή, όσο και στην ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Ο κύριος Αβραμόπουλος τονίζει ότι σε σχέση με το 2015, στο μεταναστευτικό η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε σημαντικά βήματα. «Παραδίδουμε χειροπιαστά αποτελέσματα, με στέρεες βάσεις για το μέλλον», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει, «σχεδόν τριάντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι ανακατανεμήθηκαν στο εσωτερικό της ΕΕ από την Ιταλία και την Ελλάδα, και από το καλοκαίρι του 2018, οι εθελοντικές επανεγκαταστάσεις ξεπέρασαν τις χίλιες εκατό». Ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί ότι δόθηκαν στην Ένωση περισσότερα εργαλεία για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές και τις μελλοντικές μεταναστευτικές προκλήσεις.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξηγεί ότι «δεν υπάρχει μια απάντηση για όλες τις περιπτώσεις, διότι τα μεταναστευτικά φαινόμενα είναι πολυσύνθετα και προσθέτει: «είμαστε υποχρεωμένοι να σώζουμε ανθρώπινες ζωές και να προσφέρουμε ασφαλή λιμένα όταν οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στα χωρικά μας ύδατα. Παράλληλα, πρέπει να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις παράτυπες επιβιβάσεις, καταπολεμώντας τα δίκτυα δουλεμπόρων που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή ευάλωτων ανθρώπων».
Ερωτηθείς «σε τι κατάσταση θα βρει την Ελλάδα, τώρα που επιστρέφει από τις Βρυξέλλε
ς», εξηγεί:

«Θα βρω ένα νέο πολιτικό κλίμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ήδη ένα θετικό μέλλον για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας μας, με ένα νέο ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να παίξει στην περιοχή. Είναι αλήθεια ότι οι συμπατριώτες, τα τελευταία δέκα χρόνια, υπέφεραν. Η επιστροφή στην εθνική και κοινωνική ενότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της μελλοντικής μας πορείας. Συμμερίζομαι και πιστεύω στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και είμαι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να ξαναβάλει την χώρα στη σωστή τροχιά».

«Μετά την πετυχημένη πορεία στους τομείς της ασφάλειας και της μετανάστευσης, πώς θα συνεχίσετε την δράση σας;» ρωτά, τέλος, τον κύριο Αβραμόπουλο, η εφημερίδα Il Messaggero.

«Είμαι ευτυχής που επιστρέφω σπίτι και περήφανος για τα όσα έκανα, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα. Πρόκειται να θέσω στις υπηρεσίες της χώρας μου τον πλούτο των ευρωπαϊκών εμπειριών, μαζί με το αυθεντικό, πατριωτικό μου αίσθημα. Όπως έκανα πάντα», υπογραμμίζει, τέλος, ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Avramopoulos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Χωρίς αλληλεγγύη δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη

Ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος έκανε μια αναδρομή στις προσπάθειες για τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ασφάλειας και μετανάστευσης και τα προβλήματα που ανέκυψαν στην όλη διαδικασία.
Avramopoulos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων ο Δ. Αβραμόπουλος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων την ερχόμενη Τρίτη στα Σκόπια. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Μεταναστευτικό και ασφάλεια, δοκιμάζουν την Ευρώπη

Σημαντικότερα της οικονομικής κρίσης είναι η προσφυγική κρίση, το μεταναστευτικό και τα θέματα ασφαλείας και εκεί δοκιμάζονται οι κυβερνήσεις τόνισε ο απερχόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Δ.Αβραμόπουλος.