ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mitsotakis
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτάσεις του όσον αφορά το θέμα των ανατιμήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, επισήμανε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, κατά τη συμμετοχή του μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. 

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ, όπως είχε γίνει με την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Γρήγορα η υποκατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου

«Οι πρόσφατοι εκβιασμοί της Μόσχας, καθιστούν αυτή τη συνεργασία όχι απλά αναγκαία αλλά κατεπείγουσα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, ενώ είναι πρόθυμη να συνδράμει γειτονικά κράτη όπως η Βουλγαρία.
Mitsotakis-Revithousa-DESFA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η στήριξη θα συνεχιστεί και τον Μάιο, έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα.
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Επιπλέον στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στο τελευταίο τετράμηνο του 2021 δόθηκαν από τη κυβέρνηση 1,35 δισ. ευρώ για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ διατέθηκαν επιπλέον 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ανόδου των τιμών ενέργειας

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στο ρεύμα, και οι διαθέσιμες εναλλακτικές για την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προσαρμογή του πακέτου κρατικών ενισχύσεων