ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
gerapetritis
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Γεραπετρίτης: Σταδιακά η μείωση των φόρων

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η μείωση των φόρων και η αύξηση των επενδύσεων, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε πως προτεραιότητα για τη κυβέρνηση είναι η μείωση των φόρων και η αύξηση των επενδύσεων.

«Όλα θα περιοριστούν και θα καταργηθούν σταδιακά, ώστε να μην υπάρξει διατάραξη των δημοσίων οικονομικών» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί σημαντικά.

«Θα περιοριστεί, δεν μπορεί να καταργηθεί προς το παρόν η προκαταβολή φόρου αλλά υπάρχει ο σχεδιασμός για σταδιακή κατάργηση» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις επενδύσεις ο υπουργός θύμισε ότι έχουμε την ανακοίνωση της Pfizer για το πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Ελληνικό απελευθερώθηκε. «Έως το τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, θα δούμε απτά έργα, έχουμε σειρά επενδύσεων, που θα αναπτυχθούν στα επιχειρηματικά και βιομηχανικά πάρκα. Στο αναπτυξιακό σχέδιο δίνονται σημαντικά κίνητρα» σημείωσε, ενώ είπε πως ήδη αρκετοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της απλοποίησης των διαδικασιών.

Στο κομμάτι των εργασιακών, σχολίασε πως «αντίθετα σε οποιεσδήποτε προβλέψεις, έχουμε μία σοβαρότατη ανάκαμψη του ρυθμού απασχόλησης, όπως καταγράφεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενώ όσο είχε φτάσει να έχουμε μείωση εργασίας κατά τον μήνα Ιούλιο της τάξης του 14%, τώρα είναι πλέον πλεονασματικό 3%».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις «ήδη εκ του γεγονότος ότι μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 28% σε 24% και με όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στα εργασιακά, αλλάζει το κλίμα». Ειδικά για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης σημείωση ότι θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την μείωση κατά  5 μονάδες της ασφαλιστικής επιβάρυνσης άρα και το ασφαλιστικό μπαίνει σε μια τροχιά.

Όπως επεσήμανε «είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον οικονομικής ασφάλειας και δημοσιονομικής σταθερότητας».

Ο κ. Γεραπετρίτης ρωτήθηκε και για την στρατιωτική θητεία και διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση ανατροπής του υφιστάμενου καθεστώτος και κανένας λόγος αναστάτωσης».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης την εγχώρια παραγωγή, υπογράμμισε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α.Γεωργιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης στην βιομηχανία σχολικών ειδών Θ.Κ.Σκαγιάς ΑΒΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, μείωση τεκμηρίων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση εισφορών των επαγγελματιών

Το ασφαλιστικό παύει να είναι φορολογικό, οι εισφορές αποσυνδέονται από το εισόδημα. Οι επαγγελματίες θα επιλέγουν ελεύθερα τις εισφορές τους, τόνισε από το βήμα του Τhessaloniki Summit ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Marinakis-Pavlos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να δοθεί κάτι στους αγρότες

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε το ΦΠΑ για τις ζωοτροφές και για τα λιπάσματα και μείωσε τον εισαγωγικό συντελεστή για τον φόρο εισοδήματος των αγροτών από το 22% στο 9%.