ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Β. Κικίλιας: Αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν της χώρας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού η TUI έχει διπλασιάσει τις κρατήσεις αεροπορικών θέσεων για την Ελλάδα ενώ αυξάνονται και οι απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Παρά το γεγονός ότι μαίνεται στην Ουκρανία ο πόλεμος και η άνοδος του πληθωρισμού προβληματίζει για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το ασταθές παγκόσμιο πλαίσιο να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, παρά την πανδημία που είναι ακόμα εδώ, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, η υλοποίηση του σχεδίου για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και οι ενέργειες που έγιναν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με door to door στρατηγική προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την παγκόσμια κρίση, έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν καρπούς.

«Περιμένουμε να κάνουμε μία σεζόν που θα βοηθήσει τη μέση ελληνική οικογένεια, την οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα, στο εμπόριο, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες που εξαρτώνται από το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας, δηλώνοντας, ωστόσο ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το Πάσχα και την Πρωτομαγιά φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας για επέκταση της τουριστικής περιόδου και ο στόχος είναι ανάλογη εικόνα να έχουμε και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο. «Πράγματι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος τόσο στις πτήσεις όσο και στην κρουαζιέρα. Από τις 7 Μαρτίου έχουμε στην Αθήνα απευθείας πτήσεις από την Αμερική και αυξάνονται οι πτήσεις και το capacity από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε ο κ. Κικίλιας. Όπως ανέφερε, η TUI φέτος διπλασιάζει τις αεροπορικές θέσεις της για την Ελλάδα, η γερμανική Der Touristik, η οποία εκπροσωπεί και σκανδιναβικές χώρες, καταγράφει σημαντική αύξηση, η Condor πραγματοποιεί πτήσεις με προορισμό την Αθήνα μετά από 25 χρόνια, ενώ η αγορά της Γαλλίας ήδη ζητάει από τη χώρα μας ταξιδιωτικά πακέτα για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Τέλος, όσον αφορά τον κοινωνικό τουρισμό, είπε ότι οι δικαιούχοι, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία, θα μπορούν να αποκτήσουν το free pass το οποίο θα χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων και στα ξενοδοχεία. «Από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του έτους θα έχουμε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν και δεν μπορούν, για τις ευάλωτες οικογένειες που αξίζουν να πάρουν μια ανάσα, να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, να φροντίσουν την οικογένειά τους. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την ελληνική κοινωνία, το έκανε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, την ενεργειακή κρίση, το κάνει και στον τουρισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έρχονται νέες μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και υπογράμμισε το γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στα ύψη η πληρότητα στις τουριστικές περιοχές

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στο MEGA, εκπέμπει θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και τις επιδόσεις του το 2022. Εμφανίζεται αισιόδοξος πώς οι αφίξεις θα αυξηθούν και η ενεργειακή κρίση δεν θα πλήξει τον κλάδο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Περιμένουμε μια καλή χρονιά για τον τουρισμό

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό ο οποίος έκανε λόγο για θετικούς δείκτες αφού επισκέφθηκε το αρμόδιο υπουργείο και ο Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση έφερε μεγαλύτερες ροές επισκεπτών και ενίσχυσε την οικονομία, είπε χαρακτηριστικά.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ξεχωριστό σχέδιο για όσους είχαν τουρίστες από Ρωσία - Ουκρανία

Ο υπουργός Τουρισμού εστιάζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς στην αύξηση των κρατήσεων και στο γεγονός ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από ποτέ

Αναφορικά με την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι οι Αμερικανοί είναι «high spenders» και μαζί με τον ΕΟΤ το υπουργείο εντείνει τις προσπάθειές του σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική αγορά.