ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Ελλάδα ενισχύει τη συνεργασία με Γερμανία σε έρευνα και καινοτομία

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η χώρα μας επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα της συνεργασίας της με τη Γερμανία προβλέποντας κοινές επιστημονικές, επιχειρηματικές, οικονομικές και ερευνητικές δράσεις.

Στις εξελίξεις γύρω από το οικοσύστημα καινοτομίας περιστράφηκε η συζήτηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με τα μέλη της Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός «Επιδιώκουμε να διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας μας με την Γερμανία στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η ελληνογερμανική συμφωνία που υπογράψαμε, προβλέπει κοινές επιστημονικές, επιχειρηματικές, οικονομικές και ερευνητικές δράσεις, που θα συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Στην Επιτροπή Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου - German Hellenic Chamber of Industry and Commerce, συζητήσαμε για τις εξελίξεις στο οικοσύστημα καινοτομίας, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα, καθώς και για την εξωστρέφεια του Elevate Greece».

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Δήμας είχε ανακοινώσει τη διασφάλιση χρηματοδότησης ώστε να ενισχυθεί η έρευνα και η καινοτομία στη χώρα και να αναβαθμιστούν οι εθνικές ερευνητικές υποδομές που είχε σημειώσει ότι «η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός είχε γνωστοποιήσει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πιο συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) κατάφερε να διασφαλίσει μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 (πρόγραμμα "Next Generation Eu"), την χρηματοδότηση στους τομείς της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και των προτάσεων του προγραμματος «Σφραγίδα Αριστείας», τις μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των ερευνητικών κέντρων.

Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 418.877,510 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στη δράση «Δημιουργία - Επέκταση - Αναβάθμιση των Υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων εποπτείας ΓΓΕΚ», ο προϋπολογισμός διαμορφώνεται στα 207.417,122 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με τα απαιτούμενα χρονικά ορόσημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελέγχους και πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων προανήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως έχουν βρεθεί αρκετές παραβάσεις και προειδοποίησε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο για τα περιθώρια του κέρδους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Ζούμε τον μεγαλύτερο πληθωριστικό κύκλο από το 1945

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας και του παραεμπορίου, αναφέροντας πως σε έξι μήνες τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είναι περισσότερα από όλα όσα είχαν μπει από το 1974 μέχρι σήμερα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Ετοιμάζεται το σχέδιο νόμου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προχωρούν οι συζητήσεις με τον επενδυτή και την DFC για τα Ναυπηγεία. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα λάβει εθνικά μέτρα για την ενεργειακή κρίση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Για ποιους καταναλωτές δεν υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως η πλατφόρμα e-καταναλωτής μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να βρουν καλύτερες τιμές και τόνισε πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι στην αγορά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το γιότινγκ και οι τροπολογίες για την προστασία των δασών και των περιοχών Natura. Κριτική της αντιπολίτευσης για φωτογραφικές διατάξεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ.Γεωργιάδης: Αμερικανικό ενδιαφέρον για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα

Μιλώντας σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά το Αλ. Μπουρλά στην καλή εμπειρία του από την επένδυση της Pfizer στη χώρα μας.