ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Νέα πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα καύσιμα προαναγγέλλει ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι για να εντοπιστούν περιστατικά αισχροκέρδειας στα καύσιμα και αναφέρει πως έρχονται κι άλλα πρόστιμα για όσους έχουν παρανομήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ασταμάτητα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπογραμμίζει ότι σήμερα υπέγραψε νέα πρόστιμα και έως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψει και «αρκετά ακόμη».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο υπουργός: «Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε ασταμάτητα τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Και σήμερα υπέγραψα νέα σχετικά πρόστιμα και έως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψω και αρκετά ακόμη. Στέλνουμε σαφές μήνυμα σε όλους να μην εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να κερδίσουν!»

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε αναφέρει, ότι οι έλεγχοι, από το διυλιστήριο μέχρι τον πρατηριούχο καύσιμων, θα ενταθούν ως προς το περιθώριο του κέρδους, εξηγώντας επίσης ότι όσο ανεβαίνει η διεθνής τιμή και πέφτει το ευρώ, τόσο ανεβαίνουν τα καύσιμα.

Είχε υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακά υψηλούς φόρους στα καύσιμα και επί κυβέρνησης Τσίπρα αυξήθηκαν περισσότερο, ενώ είχε παραδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει υψηλές τιμές, ωστόσο δεν είναι η ακριβότερη στην ευρωζώνη αλλά βρίσκεται στην 4η-5η θέση. Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει σε οριζόντια μείωση αλλά στην επιδότηση με εισοδηματικά κριτήρια.

Την Παρασκευή και κατά της διάρκειας παρέμβασής του στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης είχε σημειώσει πως ειδικά για τα καύσιμα, οι έλεγχοι είναι συνεχείς. «Και στα νησιά, που βλέπουμε οι τιμές να έχουν ξεφύγει, έχουμε στείλει ειδικά κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, εδώ και αρκετές μέρες για να δούμε γιατί κάποια πρατήρια πουλάνε στο 2,50 και άλλα πουλάνε στο 2,25», είπε ο κ. Γεωργιάδης που πρόσθεσε πάντως: «Κι εγώ προτίθεμαι να πάω σε μερικά πρατήρια ο ίδιος για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε. Αν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και πέφτει το ευρώ, θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου στα πρατήρια, γιατί ανεβαίνει η τιμή του διυλιστηρίου, διότι ανεβαίνει η τιμή της πρώτης ύλης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 15 λεπτά σε έναν μήνα στην Ελλάδα

Οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα σημείωσαν αισθητή πτώση τον τελευταίο μήνα λόγω υποχώρησης της κρίσης στη Μέση Ανατολή και της μείωσης του αργού. Η βενζίνη μειώθηκε κατά 15 λεπτά, ενώ το diesel έπεσε κατά 11 λεπτά ανά λίτρο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τροπολογία για αποζημίωση ακτοπλοΐας σε εκπτώσεις και ενδομεταφορές

Τροπολογία προβλέπει αποζημίωση στις ακτοπλοϊκές για τις κοινωνικές εκπτώσεις λόγω κόστους καυσίμων, με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό από 1/3/2026. Παρατείνεται η δυνατότητα μετακλήσεων εποχικών εργατών γης ως 30/6/2026.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πλαφόν για προστασία από αισχροκέρδεια ως 30 Ιουνίου

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους βενζινοπώλες, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα και συμφωνήθηκε κοινή δράση. Το πλαφόν στο κέρδος παραμένει έως 30 Ιουνίου για προστασία καταναλωτών.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή πλαφόν στο κέρδος σε καύσιμα και τρόφιμα έως 30/06, έρχονται πρόστιμα

Δεν θα μπορεί κανείς να πουλάει προιοντα πρώτης ανάγκης, με μεγαλύτερο ποσοστό περιθώριου κέρδους από αυτό που είχε το 2025. Το ύψος του πλαφόν που θα επιβληθεί στα καύσιμα. Έρχονται πρόστιμα έως και 5 εκατ. ευρώ.