ΓΔ: 2292.14 0.14% Τζίρος: 193.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:12:42
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
Φώτο: SOOC

Μ. Λαζαρίδης: Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως η Κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

«Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε». Την απάντηση αυτή έδωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Επειδή έχω καταγωγή από τη Σεβάστεια του Πόντου, τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε. Και να ξέρουν στην Τουρκία ότι πρόθεσή μας είναι η διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», κάτι που επανέλαβε την Παρασκευή κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, σημειώνοντας ενδεικτικά την καταδίκη του μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ε.Ε. και την Αίγυπτο.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης «η Κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας - και μάλιστα είμαι εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας - και είμαστε ανοιχτοί στο γόνιμο διάλογο, αλλά κλειστοί στη άγονη υποχώρηση. Αυτός είναι ο πατριωτισμός της ευθύνης που αυτή η Κυβέρνηση πρεσβεύει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: «Δεν είμαστε ίδιοι» για την εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ ως μέσο πολιτικής στοχοποίησης αντιπάλων με ανακριβή στοιχεία, σημειώνοντας πως τα περί απευθείας αναθέσεων το 2015 διαψεύδονται επίσημα.
Λογότυπο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, την πρώτη γυναίκα που διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής και της Ακαδημίας Αθηνών, τιμώντας το ιστορικό της έργο και προσφορά.
Κώστας Καραμανλής ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη ξεχώρισε για ήθος και υπευθυνότητα

Ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρετά με συγκίνηση την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, υπογραμμίζοντας το ήθος, τη σπουδαία προσφορά της στον δημόσιο βίο και το συμβολισμό της για την ισότητα στην Ελλάδα.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Θα έρθει ρύθμιση για πετρέλαιο των αγροτών και άλλα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αγροτικές κινητοποιήσεις και συνεχίζει τον διάλογο και τις δεσμεύσεις για την επίλυση τοπικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, χωρίς οριζόντιες λύσεις.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας στην εκδήλωση της ΝΔ Ροδόπης στην Κομοτηνή

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ Ροδόπης στην Κομοτηνή για την κοπή της βασιλόπιτας, μιλώντας για το έργο της κυβέρνησης στην Εθνική Άμυνα και τη μακροχρόνια σχέση του με το κόμμα.