ΓΔ: 889.84 -0.38% Τζίρος: 24.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
Πηγή: ΑΠΕ

Γιάννης Οικονόμου: H ΟΝΝΕΔ υπηρετεί την πατρίδα και τη νεολαία της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ και τον καθοριστικό της ρόλο μαζί με την ΔΑΠ, στην πρόοδο της πατρίδας, όπως είπε.

Μήνυμα υπέρ της ενεργής και έντονης πολιτικής δράσης έστειλε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο 13ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. «Τώρα είναι η δική σας εποχή για να δώσετε στην πολιτική σας δράση το περιεχόμενο που αντιστοιχεί στα ζητούμενα του μέλλοντος σας. Να καταλάβετε τον κόσμο με τα ερμηνευτικά εργαλεία του σήμερα, να ανοίξετε τη σκέψη σας στα νέα παγκόσμια ιδεολογικά ρεύματα, να απαντήσετε δημιουργικά με το δικό σας παράδειγμα σε όσους, καλλιεργώντας την αποπολιτικοποίηση, απαξιώνουν τις ιδέες, σε όσους θεοποιούν την τεχνοκρατία έναντι της πολιτικής, σε όσους προάγουν τον κυνισμό και τον ατομισμό έναντι της ηθικής και της συλλογικότητας, σε όσους προκρίνουν την τεχνητή ομοιομορφία προς τα κάτω απέναντι στην προκοπή και την πρόοδο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«H ΟΝΝΕΔ υπάρχει για να υπηρετεί την πατρίδα και τη νεολαία της. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Τα μέλη της και τα στελέχη της χρειάζεται να αναγιγνώσκουν σωστά την κοινωνική πραγματικότητα, να είναι παρόντα σε όλους τους νεανικούς κοινωνικούς χώρους, να καταθέτουν προτάσεις για την υπέρβαση των προβλημάτων της νεολαίας, να είναι πρωτοπόροι σε όλα τα γόνιμα κοινωνικά κινήματα και να ανανεώνουν το κόμμα μας με ιδέες και πολιτικές» υπογράμμισε και πρόσθεσε «Και σας το λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι όπως και να έρθουν τα πράγματα στη ζωή σας, με τον τρόπο αυτό θα είστε παντοτινά περήφανοι που υπήρξατε μέρος της ιστορίας αυτής της μεγάλης οργάνωσης. Της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Οικονόμου στην έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ και τον καθοριστικό της ρόλο μαζί με την ΔΑΠ, στην πρόοδο της πατρίδας, όπως είπε. «Κυριολεκτικά, η ΟΝΝΕΔ, με μακροχρόνιους αγώνες, απάλλαξε την Ελλάδα από την πνευματική και πολιτική μονοκρατορία της Αριστεράς, στη νεολαία πρώτα και αργότερα σε πιο ώριμες ηλικίες. Η αλλαγή αυτή υπήρξε καθοριστική για το προφίλ της χώρας και την εξέλιξή της».

Στην συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στην δική του εμπειρία ως προέδρου της οργάνωσης, υπογράμμισε «η ΟΝΝΕΔ δεν δημιουργήθηκε για να προάγει προσωπικές ατζέντες και να υποφέρει από τις παθογένειες του παλαιοκομματισμού. Η θέση του ΟΝΝΕΔίτη και της ΟΝΝΕΔίτισας είναι στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στα νεολαιίστικα κινήματα, στον εθελοντισμό, στους χώρους πολιτισμού. Δεν είναι σε πολιτικά γραφεία και στους προθαλάμους υπουργείων».

Αφού ανέφερε ότι το κυβερνητικό έργο για την νεολαία είναι πλούσιο και πολυεπίπεδο, υπογράμμισε ότι «εσείς και η γενιά σας, είστε στη φάση της ζωής σας που πρέπει και μπορείτε να αμφισβητήσετε και να θυμώνετε. Να αναμετρηθείτε με βεβαιότητες που σας πλασάρουν και να απαιτήσετε να σας δοθούν τα εργαλεία για να διεκδικήσετε τα όνειρα σας. Πότε όμως να μην ξεχνάτε, ότι αναγκαίος όρος για όλα αυτά είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα».

«Αυτή είναι η συνθήκη για να αναστραφεί το brain drain, για να αρθεί το δημογραφικό πρόβλημα, για να προκόψει η νέα γενιά και να πάρει δυναμικά τα ηνία αυτής της χώρας. Αυτή είναι η συνθήκη για περισσότερες δουλειές, για καλύτερες αμοιβές, για να μην χάσουμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Αυτή είναι η συνθήκη για να γίνει η Ελλάδα ο πλέον ελκυστικός προορισμός για τα πλέον ανήσυχα και δημιουργικά στρώματα της παγκόσμιας νεολαίας, για να απελευθερώσουμε την τεράστια αναξιοποίητη δυναμική που διαθέτει ο λαός μας. Αυτή είναι η συνθήκη για να ορθώνουμε αδιαπέραστο τείχος στις προκλήσεις της Τουρκίας αντί να εγκλωβιζόμαστε σε επώδυνα διλήμματα και να συμμετέχουμε ισότιμα στο διεθνές γίγνεσθαι, αντί να είμαστε δεμένοι σε μνημόνια και εποπτείες» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Και μπορείτε να είστε περήφανοι, γιατί για την κυβέρνησή μας, η εκπλήρωση του όρου αυτού είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Ισχυρή, ασφαλής, και κυρίως ευημερούσα Ελλάδα - για αυτό ήρθαμε στην κυβέρνηση, για αυτό είμαστε Νέα Δημοκρατία. Για αυτό θα ζητήσουμε νέα εντολή για πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και ισχυρή διακυβέρνηση»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Σημαντικά τα οφέλη της ώσμωσης μεταξύ αιρετών και τεχνοκρατών

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρεται στις μεγάλες κατακτήσεις της Ελλάδας, όπως η μείωση της ανεργίας, οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση των ξένων επενδύσεων αλλά και η θωράκιση των συνόρων μας έναντι των μεταναστευτικών ροών.
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Διεκδικούμε εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότεροι φόροι και καλύτερη δημόσια παιδεία.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Η διπλωματία μας είναι μοχλός εξασφάλισης της χώρας και ανάπτυξης»

Συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Η βραδινή της Κυριακής» ο Γιάννης Οικονόμου. Υπερασπιζόμενος των κυβερνητικών πολιτικών, δεσμεύθηκε για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, επικρίνοντας σφοδρά την αντιπολίτευση.
Nea Dimokratia - ND
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Η αναγέννηση της εθνικής οικονομίας και τα επόμενα βήματα

Στην Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας τέθηκαν επί τάπητος οι αλλαγές που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και οι προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής αλλά και της πληθωριστικής κρίσης.