ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επιδόματα Μητσοτάκη εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε τις διαρκείς αυξήσεις που πλήττουν τους πολίτες, αλλά και στα επιδόματα που δίνονται από την κυβέρνηση.

Στις διαρκείς αυξήσεις που πλήττουν τους πολίτες, αλλά και στα επιδόματα που δίνονται από την κυβέρνηση αναφέρθηκε σε on camera δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου.

«Σύντομα οι πολίτες που έχουν ήδη πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς, θα διαπιστώσουν ότι η πολυδιαφημισμένη επιδότηση των 600 ευρώ δεν ήταν πάρα ένας φθηνός εμπαιγμός», τονίζει, και υπογραμμίζει: «Χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αυξήσει τους μισθούς, θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα χτυπήσει στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή στην αισχροκέρδεια και θα μειώσει ουσιωδώς τις τιμές του ρεύματος».

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση: 

«Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στη σχέση κόστους καυσίμων με τον μέσο μισθό.
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό, με τις υψηλότερες αυξήσεις στο ρεύμα. Είναι στις πρώτες θέσεις στον πληθωρισμό πανευρωπαϊκά, πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Και όπως προδιαγράφεται από τις επιλογές του κ Μητσοτάκη, η ακρίβεια θα επιδεινωθεί περαιτέρω το φθινόπωρο. Τα επιδόματα της κυβέρνησης δεν τροφοδοτούν μόνο το φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας, αλλά εξανεμίζονται από τις διαρκείς νέες αυξήσεις, πριν καλά καλά μπουν στους λογαριασμούς των πολιτών.

Ενώ σύντομα οι πολίτες που έχουν ήδη πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς, θα διαπιστώσουν ότι η πολυδιαφημισμένη επιδότηση των 600 ευρώ δεν ήταν πάρα ένας φθηνός εμπαιγμός. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαιότητα. Χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αυξήσει τους μισθούς, θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα χτυπήσει στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή στην αισχροκέρδεια και θα μειώσει ουσιωδώς τις τιμές του ρεύματος».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση συνταγματοποιεί αρχές που δεν εφαρμόζει στην πράξη

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μιλά για θεσμική θωράκιση, ενώ δεν την εφαρμόζει, αναφερόμενος στις υποκλοπές και τη στάση της στις εξεταστικές επιτροπές. Αμφισβήτησε και την ανάγκη αναθεώρησης του αρ. 29.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Αίτημα παραίτησης Φάμελλου και εκλογής νέου προέδρου ΚΟ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Παύλος Πολάκης ζήτησε την επιστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση της ΚΕ το Σάββατο και άσκησε κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο, καλώντας το κόμμα να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές με προοδευτικές συνεργασίες.
σόγια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδριανός: Δικαίωμα όλων η βιολογική καλλιέργεια, ακόμα και του πρωθυπουργού

Ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Ανδριανός τόνισε πως όλοι μπορούν να επιλέξουν βιολογική καλλιέργεια αν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, απαντώντας σε ερωτήματα για τη νομιμότητα δηλώσεων καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων από τον πρωθυπουργό.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος από Ωραιόκαστρο: Χρειάζεται ισχυρή Πολιτεία για τις πυρκαγιές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές Ωραιοκάστρου και Φιλοθέης, ζητώντας ενίσχυση της Πυροσβεστικής, των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας.