ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Kiriakos Mitsotakis
Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο του 2015 λέγοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε τρεις φορές ψέματα στον ελληνικό λαό.

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή κατά την συζήτηση για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

«Για τις εκλογές θα ξαναπώ ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, φαίνεται να μην το ακούτε. Τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα; Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα.

Επειδή για μία ακόμα φορά είπατε τι καλά που τα κάνατε, υπάρχει ένα καταλυτικό επιχείρημα στο οποίο δεν μπορείτε να δώσετε απάντηση. Αν τα κάνατε τόσο καλά, γιατί σας καταψήφισε τρεις φορές ο ελληνικός λαός και έδωσε αυτοδυναμία στην ΝΔ;

Θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες ακόμα σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Δεν βλέπω υπουργους να έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Μεγάλος όγκος νομοθετικός έρχεται τους επόμενους μήνες. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Για ακόμα μία φορά θα διαψευστείτε πανηγυρικά», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο του του 2015 λέγοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε τρεις φορές ψέματα στον ελληνικό λαό, προεκλογικά το 2014, στο δημοψήφισμα και στο τρίτο μνημόνιο.

Ανέφερε επίσης ότι οι ίδιες ερινύες κυνηγούν τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Βαρουφάκη για το καταστροφικό εξάμηνο του 2015.

«Αν ήταν χρεοκοπημένη η χώρα το 2014 γιατί τάξατε στους Έλληνες όσα τάξατε; Γατί είπατε τέτοια ψέματα που ο λαός δεν έχει ξεχάσει; Όταν κλείσατε τις τράπεζες, οδηγήσατε τον λαό στην κάλπη να πει ένα 'όχι', που κανείς δεν κατάλαβε τι ήταν, και να κάνετε μια εμβληματική κωλοτούμπα λίγο αργότερα και να συμφωνήσετε για το τρίτο μνημόνιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί από όλα αυτά είστε υπερήφανος, κ. Τσίπρα; Επειδή είπατε ψέματα τρεις φορές;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην αναφορά Τσίπρα περί Βατερλώ στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφία από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι στη δική του ομιλία ήταν «τρεις κι ο κούκος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε την ομιλία του για να απαντήσει σε σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τα έδρανα καλώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών να επιδεικνύει «λίγη λιγότερη αλαζονεία».

Για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τοποθετήσει την Ελλάδα στην λάθος πλευρά της Ιστορίας.

Σχολίασε ότι θα ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα αν δεν στέλναμε όπλα, θα ήμασταν πιο κοντά στο στρατόπεδο του Πούτιν.

Μια διαφορετική στάση της Ελλάδας θα έκανε άλλες χώρες «να πάρουν θάρρος και να θέλουν να κάνουν τα ίδια», όπως είπε.

Επίσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενώ αναρωτήθηκε τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία στη Μαδρίτη η οποία πήρε πίσω το βέτο χωρίς να λάβει τίποτα συγκεκριμένο.

«Αν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία τόσο κερδισμένη, τότε πώς εξηγείται η ωμή παρέμβαση του Ερντογάν στα εσωτερικά της χώρας που είπε μην ψηφίσετε Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με καθυστέρηση ζητάτε κοινό μετωπο. Πού ήσασταν όταν ψηφίζαμε την ελληνογαλλική συμφωνία; Εν πάση περιπτώσει, καλώς ήρθατε στο στρατοπεδο της εθνικής ενότητας. Θα σας παρακαλούσα όμως να μην μένουν σε κενά λόγια, αλλά να υποστηρίζονται από τις πράξεις σας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός είπε: «Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ στενοί συνεργάτες σας, οδηγούνται στο ειδικό δικαστήριο για βαριά ποινικά αδικήματα, κυρίως με την ατιμωτική κατηγορία ότι παρέβησαν τα καθήκοντά τους».

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο πρωθυπουργός είπε ότι παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με σκοπό να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα.

«Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, να χαίρεστε τους υπουργούς σας, οι οποίοι παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος στο ειδικό δικαστήριο. Λιγότερες οι κατηγορίες για τον Παπαγγελόπουλο, αλλά τι σημαίνει αυτό; Είναι ολίγον έγκυος;» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θα σας πω τι θα γίνει στη συνέχεια. Θα συγκροτηθεί ειδικό δικαστήριο και αυτό που θα καθίσει στο ειδώλιο είναι το ηθικό σας πλεονέκτημα. Αυτό που θέλατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τα εννέα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί έχουν αποδοθεί στη δικαιοσύνη ως αθώοι.

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Τη δεύτερη φορά θα μας πάτε όλους φυλακή; Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς κ. Τσίπρα. Ο λαός έχει μνήμη και κρίνει και συγκρίνει ποιοι έσωσαν τη χώρα». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ρεαλιστικό σχέδιο Μητσοτάκη για ασφάλεια και ευημερία

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος δήλωσε στην ERTNEWS πως η κυβέρνηση υλοποιεί όσα υπόσχεται, αναφερόμενος στο σχέδιο του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το μέλλον. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο μέτρο για κλειστό λογαριασμό παιδιών.
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Τρίπλα» Πιερρακάκη με την αποταμίευση, τα παρασκήνια της ΔΕΘ και ο GSI

Η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όλα όσα έγιναν στα παρασκήνια, στον Πιερρακάκη πιστώνεται η μεταρρύθμιση για την αποταμίευση, η woke ατζέντα, ο αποτελεσματικός Π. Μαρινάκη, το εμπόδιο για τον GSI και το «στοίχημα» του ρεύματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 90η: Μητσοτάκης – Προοδεύουμε σε πολλά πεδία ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός, στη 90ή ΔΕΘ, δήλωσε πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη σύλληψη των ενόχων στη δολοφονία Νέστορα. Τόνισε την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής βίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αναγνωρίζω λάθη, αλλά υπερασπίζομαι το κυβερνητικό έργο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε τα λάθη της κυβέρνησης, τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να απαξιωθεί το σημαντικό έργο των τελευταίων 7 ετών. Τόνισε τη σημασία της ειλικρινούς αυτοκριτικής αλλά και της αποφυγής υπερβολής.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης: Μητσοτάκης – Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο τρίτης θητείας, σημείωσε πως χρειάζεται σταθερότητα και εμπειρία για τις προκλήσεις και τόνισε ότι στόχος του είναι τολμηρές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερη σεμνότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη ΔΕΘ ότι η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για σταθερή διακυβέρνηση, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν ευθύνεται για την απουσία συνεργασιών και πως ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές είναι εφικτός.