ΓΔ: 881.35 0.67% Τζίρος: 4.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
POY, koronoios, ygeias
Φωτο: Shutterstock

O ΠΟΥ όρισε στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης ως εκπαιδευτή επιθεωρητών πλοίων

Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που επελέγησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκπαιδεύουν συναδέλφους τους στην επιθεώρηση και πιστοποίηση υγιεινής πλοίων.

Ως εκπαιδευτής επιθεωρητών κρουαζιερόπλοιων επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα ο Δρ Αντώνιος Παπαδάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που επελέγησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκπαιδεύουν συναδέλφους τους σε θέματα επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικών υγιεινής πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Μαζί με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Ιατρό Χαράλαμπο Βασιλείου, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων εκπαιδευτών για την επιθεώρηση πλοίων και την έκδοση πιστοποιητικών Υγιεινής Πλοίων έπειτα από πρόταση του υπουργείου Υγείας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τεχνικές επιθεώρησης πλοίων και τις νέες πρακτικές που επέβαλε η πανδημία στον τομέα αυτό, ώστε να τις εφαρμόσουν εμπλουτισμένες με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. στην καθημερινή εργασιακή τους πρακτική. Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν περιοδικές αναφορές στον Π.Ο.Υ., καθώς και να συμμετέχουν με σχετικές παρουσιάσεις των εργασιών τους στο 2ο στάδιο της εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022 στον Πειραιά. Σκοπός της εκπαίδευσης των δύο στελεχών είναι να δημιουργηθεί ένας κατάλογος εμπειρογνωμόνων από τους εκπαιδευμένους επιθεωρητές που θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές ανάγκες εκπαίδευσης για την υγιεινή πλοίων, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επιθεωρητές από το Μαρόκο, τη Γεωργία, τη Γερμανία, το Ομάν, το Πακιστάν, την Ισπανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

:
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενεργειακή πύλη προς την Ευρώπη και κόμβος στα Βαλκάνια η Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη ζωτική σημασία της ναυτιλίας μας για τη διεθνή συγκυρία και τον καθοριστικό της ρόλο για τον εφοδιασμό της ΕΕ και την κρίσιμη συμμετοχή της στην παγκόσμια διακίνηση καυσίμων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πλακιωτάκης: Ισοδυναμεί με πειρατεία η επίθεση στα δυο ελληνικά πλοία

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως υπάρχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία που κρατούνται από τις δυνάμεις του Ιράν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σ. Αραβίας

O υπουργός Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκης είπε ότι η συμφωνία αυτή αναβαθμίζει σημαντικά τις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση μιας στρατηγικής σχέσης συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να μην εκτροχιάσει την πράσινη μετάβαση η αύξηση τιμών στο αέριο

Όπως τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή η αύξηση των τιμών φυσικού αερίου δεν πρέπει να εκτροχιάσουν την στρατηγική απεξάρτησης από τον άνθρακα.