ΓΔ: 1801.93 -0.81% Τζίρος: 185.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Vasilis Kegeroglou-Kinal-Vouli
Φωτο: ΑΠΕ

Κεγκέρογλου: Κοινωνικά άδικος ο προϋπολογισμός

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε προεκλογικά αυτή την αλλαγή αλλά στη συνέχεια διατηρεί τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής των επιλογών του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει.

Αδιάφορες χαρακτηρίζει τις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020 ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας πως είναι «κοινωνικά άδικος».

Όπως επισημαίνει «οι όποιες φοροελαφρύνσεις είναι αδιάφορες, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αφού εξουδετερώνονται από τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά και από την επερχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στα χαμηλά εισοδήματα. Εξάλλου επιδεινώνεται ο λόγος άμεσων και έμμεσων φόρων που πλήττει περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

«Απαιτείται ριζική αλλαγή της πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε προεκλογικά αυτή την αλλαγή αλλά στη συνέχεια διατηρεί τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής των επιλογών του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Υψηλά πλεονάσματα, υπερταμείο και δημόσια περιουσία υπό ξένη διοίκηση και διαχείριση, υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, φιλοδωρηματική αντιμετώπιση των αδυνάμων. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020 θα μπορούσε να υπογράφεται από τους συνεταίρους Τσίπρα-Καμμένο και από τον δήθεν αριστερό λογιστή τους», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε ότι την περίοδο 2015-2019 τα υπερπλεονάσματα αφαίρεσαν 29 δισ. ευρώ από την αναιμική ελληνική οικονομία και το 2020 θα αφαιρέσουν ακόμη 7 δισ. ευρώ, «από μια κοινωνία που τα έχει ανάγκη για να ορθοποδήσει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ποτέ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποτυχία να προστατεύσει τους πολίτες από την αισχροκέρδεια.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ φωτισμένο βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για ιδιωτικό χρέος και προστασία της κύριας κατοικίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την τροπολογία του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θέτει «στο επίκεντρο της πολιτικής του την προστασία των δανειοληπτών και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».