ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Giorgos Patoulis, Perifereia Attikis
Φωτο; Menelaos Myrillas / SOOC

Σε συσπείρωση και ενότητα, κάλεσε τον ιατρικό κόσμο από τη ΔΕΘ ο Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί  να γίνει παγκόσμιος προορισμός υγειας και οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το δυνατό χαρτί που οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει.

Στην αναπτυξιακή προοπτική της υγείας, με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στα περίπτερα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που έγιναν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κ.κ.Θ.Πλεύρη, Μ.Γκάγκα και Ζ.Ράπτη, του Προέδρου του ΠΙΣ Θ.Εξαδάκτυλου και του Προέδρου του ΙΣΘ Ν.Νιτσα. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί  να γίνει παγκόσμιος προορισμός υγειας και οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το δυνατό χαρτί που οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει. «Πρέπει να κρατήσουμε στη χώρα μας τους γιατρούς που εξαναγκάζονται να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και κάλεσε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση και ενότητα. «Διεκδικούμε αξιοπρεπείς επαγγελματικές συνθήκες και αμοιβές για τον ιατρικό κλάδο. Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει  να εκσυγχρονιστεί και να στελεχωθεί με προσωπικό. Ζητήσαμε ενίσχυση του ΕΣΥ με ευρύτατες προσλήψεις, και μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού που ασκεί το έργο του, σε ιδιαίτερες αντίξοες συνθήκες.

Αναμφισβήτητα, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για τη μισθολογική ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ μετά από πολλά χρόνια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα ωστόσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε   καλύτερες αμοιβές για να προσελκύσουμε τους γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ και να παραμείνουν στη χώρα μας. Ζητούμε επίσης ένα ισχυρό σύστημα ΠΦΥ, με το γιατρό της γειτονιάς στην πρώτη γραμμή. Δίνουμε μάχη για  την κατάργηση του clawback, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς. Η ΠΦΥ χρειάζεται περισσότερους γιατρούς. Πρέπει να διευρυνθούν οι ειδικότητες των προσωπικών ιατρών και να τους δοθεί η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού ιατρείου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συνέβαλε ώστε να διαχειριστούμε τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα για μια γενικότερη αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, με  την οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος ΠΦΥ και την ενίσχυση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Συστρατευόμαστε σε αυτό το στόχο και θα βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Μέσα από την υγεία μπορεί να έρθει η ανάπτυξη.», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρκίνος: Έγκυρη διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα οι πυλώνες της εθνικής πολιτικής

Στο μήνυμα του, ο Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε και στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου «Απόστολος Δοξιάδης» και «Φώφη Γεννηματά», τονίζοντας ότι σηματοδοτούν μια νέα εποχή, στη πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκλήρωση 18ου συνεδρίου ΕΔΔΥΠΠΥ: Η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον άνθρωπο

«Θα κάνουμε την Ελλάδα χώρα υγείας, όπως της αξίζει. Οφείλουμε να επενδύσουμε στην δημόσια υγεία, όπως επενδύουμε στην άμυνα της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Γιώργος Πατούλης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάλεσε τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των ΥΠΕ να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύψουν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Κατάργηση βουλευτικών ασυλιών κατά την διακυβέρνησή μας

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποκτήσει και υφή κοινωνικής αντιπολίτευσης το οποίο είναι ένα τεράστιο όπλο για εμάς γιατί είναι η εγγύηση της επιτυχίας μελλοντικά και η εγγύηση ότι θα αλλάξουμε τον τόπο» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Χρειάζονται ισχυρά κίνητρα για την επίτευξη της αποκέντρωσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Νίσυρο ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές υγειονομικούς που καλύπτουν επί δεκαετίες με αυταπάρνηση τα τεράστια κενά του δημόσιου συστήματος Υγείας.