ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ν. Ηλιόπουλος: Προτεραιότητα για εμάς η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθειας. Στην πραγματικότητα, παραδέχεται τη δική του πολιτική απομόνωση. Ο μόνος πιθανός σύμμαχος που του έχει απομείνει είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος».

«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι προγραμματική, θα προσδιορίζει αυτό που εμείς λέμε προοδευτική πολιτική αλλαγή», προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Εν όψει της αποψινής ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, τόνισε ειδικότερα ότι «αφετηρία θα είναι βέβαια η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού», καθώς «αυτή τη στιγμή η χώρα καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, σε μια σειρά από βασικούς δείκτες στην καθημερινότητα των πολιτών, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ρυθμιστικά μέτρα».

Αναφερόμενος επιγραμματικά στα μέτρα που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ληφθούν μίλησε για αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Σχολίασε ότι «δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης» και αυτό διότι, όπως υποστήριξε, «έχει φροντίσει ήδη τα πρώτα 500 εκατ. σε δάνεια από το Ταμείο να πηγαίνουν σε λιγότερους από 20 επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή έχει αποκλείσει ολοκληρωτικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από αυτήν τη χρηματοδότηση». Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολογηθεί για αυτήν την υπόθεση και οι ευθύνες θα καταλογιστούν». «Η συνεχής επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση είναι θεσμική παρακμή. 

Δεν γίνεται η ΕΥΠ να μην ελέγχεται από τη Βουλή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «θα επιμείνουμε για να κληθούν στην επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα όπως ο κ. Δημητριάδης, δεν γίνεται να μην εμφανιστεί στην εξεταστική ο άνθρωπος που κατά τον κ. Μητσοτάκη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση». Ερωτηθείς για την υπόθεση Πιτσιόρλα, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πίσω από το απόρρητο, ζητά από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει όλα τα σχετικά έγγραφα. «Έτσι δε θα μείνει καμία σκιά και θα είναι φανερό ότι πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2013, επί κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε. «Αν κάποιος δίνει εντολές για να σταματούν ή να ξεκινούν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Atlas TV» της Κεντρικής Μακεδονίας για το κλίμα ενόψει εκλογών, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθειας. Στην πραγματικότητα, παραδέχεται τη δική του πολιτική απομόνωση. Ο μόνος πιθανός σύμμαχος που του έχει απομείνει είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος».

Υπογράμμισε ότι «η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Από την πλευρά μας θα μιλήσουμε προγραμματικά, με συγκεκριμένες προτάσεις για την ενέργεια, για την ακρίβεια, για την εργασία, για το δημόσιο σύστημα στην υγεία και την εκπαίδευση». «Απευθύνουμε ένα κάλεσμα», τόνισε, «στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, ενώ αντιλαμβανόμαστε από την επικοινωνία μας με τον κόσμο ότι αυτό που επιθυμούν σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες είναι να ηττηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική Μητσοτάκη». «Το δίλημμα σήμερα είναι ξεκάθαρο: εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα για την παγίδευση Κούλογλου με Pegasus ξεκινά η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση του πρώην ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σχετικά με παγίδευση του κινητού του με Pegasus όταν ήταν μέλος εξεταστικής επιτροπής ΕΚ. Στρέφεται κατά των υπευθύνων της εταιρείας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Σ, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, ρωτούν την κυβέρνηση αν υπάρχει στρατηγική προστασίας των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, ενώ ζητούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια μειονοτήτων εν μέσω νέου καθεστώτος στη χώρα.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Εθνικός επενδυτής και προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία

Ο Ν. Παππάς παρουσίασε στο 7ο Olympia Forum τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, ιδιωτικό χρέος, στέγαση και συνεργασίες, προτείνοντας μέτρα όπως 13η σύνταξη, μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη και μείωση φόρου στα καύσιμα.