ΓΔ: 792.25 0.10% Τζίρος: 33.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Καραγιάννης: Ο ΒΟΑΚ γίνεται πραγματικότητα από αυτήν την κυβέρνηση

Για την ευρεία νότια παράκαμψη του Ηρακλείου, ο υφυπουργός τόνισε: «Η πρόταση αφορά μία νέα χάραξη, ουσιαστικά ένα νέο έργο της τάξης των 320.000.000 ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις».

Στη δέσμευση της κυβέρνησης να δώσει στην Κρήτη έναν σύγχρονο Βόρειο Οδικό Άξονα, ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στο Καστέλι και αναβαθμισμένες υποδομές, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Η κυβέρνησή μας έχει κάνει για τον ΒΟΑΚ και την Κρήτη συνολικά τα περισσότερα που έχει κάνει κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες. Ο ΒΟΑΚ, ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη, γίνεται πραγματικότητα από αυτήν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών.

Ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν κάνουμε "μερεμέτια", αυτά τα αφήνουμε σε άλλους. Εμείς κάνουμε τον νέο ΒΟΑΚ. Γίνεται μία δουλειά για την Κρήτη που δεν είχε γίνει για 30-40 χρόνια και είναι υπέρ όλων των Κρητικών. Δεν βάφουμε τα έργα ούτε πράσινα ούτε μπλε ούτε κόκκινα».

Ειδικότερα για την ευρεία νότια παράκαμψη του Ηρακλείου, ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι «η πρόταση αφορά μία νέα χάραξη, ουσιαστικά ένα νέο έργο της τάξης των 320.000.000 ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις, που δεν προβλέπεται στα Τεύχη Δημοπράτησης, που είναι στον αέρα. Ουσιαστικά αυτή η πρόταση υποσκάπτει το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «πρόκειται για μία νέα χάραξη σε έναν νέο ΒΟΑΚ που έχει εξαιρετικά υψηλό κατασκευαστικό κόστος με πολλά χιλιόμετρα υπόγειων έργων και μεγάλες τεχνικές δυσκολίες» και διερωτήθη απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση: «Θεωρείτε ότι προτείνοντας σήμερα αυτό το έργο προσφέρετε υπηρεσίες στους Κρητικούς και την προοπτική κατασκευής του ΒΟΑΚ;».

Σχετικά με τον οδικό άξονα που συνδέει το αεροδρόμιο Καστελίου με τον ΒΟΑΚ, μήκους 18 χιλιομέτρων, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι γίνεται τροποποίηση στην περιοχή της ρωμαϊκής υδατογέφυρας, σύμφωνα με τα όσα υπαγόρευσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Η νέα μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα κατατεθεί σύντομα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καραγιάννης: Το μεγάλο πακέτο έργων αναβαθμίζει την Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως στο τέλος του 2023 θα λειτουργεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνοντας πως θα είναι το πιο σύγχρονο της Ευρώπης. Εντός χρονοδιαγράμματος και το έργο του FlyOver.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγιάννης: Οι υποδομές της Βόρειας Ελλάδας αναβαθμίζονται σημαντικά

Αναφερόμενος στις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι «μετά από πολλά χρόνια, εκπονείται η μελέτη Ανάπτυξης του Μετρό, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη γενική συγκοινωνιακή μελέτη της πόλης».
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Αυξάνονται οι ξένες επενδύσεις σε ενέργεια και υποδομές

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το φιλόδοξο πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ. ευρώ που στόχο έχει να μετατρέψει τη χώρα σε σύγχρονο κόμβο υποδομών και μεταφορών της ΝΑ Ευρώπης.