ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέων θετικών μέτρων ο Πέτσας

Στην αυριανή παρέμβασή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό αύριο ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις νέων θετικών μέτρων δήλωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την αυριανή παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για τον εάν η κυβέρνηση φοβάται θερμό επεισόδιο εντός των επόμενων ημερών ο κ. Πέτσας επανέλαβε τη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στον Τύπο λέγοντας «δεν φοβόμαστε κανένα θερμό επεισόδιο, είμαστε προετοιμασμένοι για ο,τιδήποτε και με γνώμονα την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κάνουμε ό,τι χρειάζεται για αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για προσφυγή στη Χάγη είπε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για να πράξει αυτό που θα χρειαστεί, στο χρόνο που θα επιλέξει. «Και αυτό γιατί έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και έχουμε τη δύναμη να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια» πρόσθεσε.

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επανάλαβε την τοποθέτηση του υπουργού 'Αμυνας, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιος σχεδιασμός.

Σε ερώτηση για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σχολίασε ότι η ευθύνη που οδήγησε την Τουρκία εκτός ΕΕ και την κρατά μακριά της βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία και δεν έχει να κάνει με τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές γίνεται προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξάγει τα εσωκομματικά του προβλήματα, είτε αφορούν το θέμα του κ. Τσακαλώτου και του κ. Παππά ή του κ.Τζανακόπουλου, σε άλλα κόμματα ή τα εθνικά ζητήματα. «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά του» τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπασταύρου: Μέτρα στήριξης ετοιμάζει η κυβέρνηση σε καύσιμα και θέρμανση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, δήλωσε πως αν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δεν μειωθούν, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στήριξης, ενώ εξετάζονται και μέτρα για τα καύσιμα.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Νέα ταυτότητα και ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη

Ο Στ. Καλαφάτης δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς τους πολίτες, υλοποιώντας μέτρα 2,2 δισ. ευρώ χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία, ενώ επισημαίνει πως η Θεσσαλονίκη γνωρίζει ανάπτυξη που δεν είχε δει εδώ και 50 χρόνια.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Σχέδιο απαγόρευσης κινητών σε δημοτικό και γυμνάσιο

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων για μαθητές από την Α' Δημοτικού έως το Γυμνάσιο, τόσο στις τάξεις όσο και στα προαύλια των σχολείων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το 44,6% κρίνει θετικά τα μέτρα – Συνεχίζουμε την προσπάθεια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε την ανάγκη υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής υπέρ της κοινωνίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική σταθερότητα, ενώ ανέδειξε τις ενισχύσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.