ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη για να λάβει μέρος και να μιλήσει στις 19:00 στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και 'Ακη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2023 - Σχέδια δράσης των υπουργείων.

Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023.

Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη για την επιλογή προέδρου και συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου για το Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κρήτη για να λάβει μέρος και να μιλήσει στις 19:00 στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Study Days του EPP Group) που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ομιλία στη 80ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Από το βήμα της 80ής Συνόδου του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της επετείου του Οργανισμού και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, την πράσινη ενέργεια και τη σταθερότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να αποπέμψει άμεσα Μυλωνάκη ζητά από Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά την αποπομπή του υφυπουργού Γ. Μυλωνάκη λόγω δηλώσεων Σαλμά για εμπλοκή του σε υποθέσεις επισυνδέσεων και καταγγελίες για απόλυση Σαλάτα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ζητεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην επιτροπή.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε κέντρο επενδύσεων στην Ευρώπη

Μιλώντας σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, της ενεργειακής στρατηγικής και του τεχνολογικού οικοσυστήματος για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κορυφαίο επενδυτικό προορισμό.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα ο Μητσοτάκης

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αποτυχία στην εξωτερική πολιτική, αδράνεια απέναντι στην ακρίβεια και λάθος χειρισμούς στη ΔΕΘ.