ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Theodorikakos
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

T. Θεοδωρικάκος: Υπηρετούμε τις αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας

O Υπουργός επεσήμανε πως η αποστολή της Αστυνομίας είναι πολυδιάστατη και οι νέοι αστυφύλακες καλούνται να είναι αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και ταυτόχρονα φιλικοί απέναντι στους πολίτες.

Τους νέους αστυνομικούς που από τη Δευτέρα θα ενισχύσουν την Ελληνική Αστυνομία, καλωσόρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθύνοντας μήνυμα στις τελετές ορκωμοσίας τους. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αξία της ασφάλειας, η οποία όπως είπε, αποτελεί θεμελιώδες, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία. Ο Υπουργός επεσήμανε πως η αποστολή της Αστυνομίας είναι πολυδιάστατη και οι νέοι αστυφύλακες καλούνται να είναι αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και ταυτόχρονα φιλικοί απέναντι στους πολίτες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι νέοι αστυφύλακες θα ανταποκριθούν επάξια στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν. Οι νέοι αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022 αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής. Οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

«Νέες  και νέοι της Αστυνομίας μας,

Από σήμερα όλες και όλοι φέρετε  την ιδιότητα του Έλληνα Αστυνομικού. Και, όπως πολύ καλά γνωρίζει η καθεμία και ο καθένας από εσάς, δεν αποτελεί απλά έναν χαρακτηρισμό ή ένα αξίωμα. Αλλά, κάτι πολύ βαθύτερο:  Μια φιλοσοφία και στάση ζωής, που θα σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή. Για την κοινωνία μας,  η έννοια της Ελληνικής Αστυνομίας συμβολίζει ένα ισχυρό αποτύπωμα ασφάλειας και Δημοκρατίας. Αλλά και μια πεποίθηση προσφοράς, αρωγής, προστασίας σε μια δύσκολη στιγμή. Γιατί η ασφάλεια δεν αποτελεί θεμελιώδες, μόνο συνταγματικό δικαίωμα σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία. Αλλά αποτελεί συνεκτικό στοιχείο και συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας. Γιατί η παρουσία της Αστυνομίας είναι εκείνη που εγγυάται την εξέλιξη της κοινωνίας και προϋποθέτει την οικονομική της ανάπτυξη.

Αλλά και γιατί, με τη δράση της, αντανακλά  δημοκρατικά ήθη, υπηρετεί  πατριωτικές αξίες, διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. Για όλους αυτούς τους λόγους, εργαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο σκληρά για την ενίσχυσή της. Ώστε ο κάθε νέος  Έλληνας Αστυνομικός να αποτελεί σήμερα το ενεργό μέλος μιας Αστυνομίας σύγχρονης, φιλικής, αποτελεσματικής και ανθρωποκεντρικής που υπηρετεί την κοινωνία και τη δημοκρατική νομιμότητα. Που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τον πολιτών και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τις υπηρεσίες της και να εξελίσσεται. Που μπορεί να παρέχει άρτια εκπαίδευση στο προσωπικό της. Και, που μπορεί να προσφέρει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στα στελέχη της. Μια Αστυνομία απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με υπηρεσίες ψηφιοποιημένες, απελευθερωμένη από πάρεργα ετών, που δεν έχουν σχέση με την αποστολή της. Έχοντας στις τάξεις της ένα στελεχιακό δυναμικό ικανότατο να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις κάθε εποχής, που γεννά η κοινωνική εξέλιξη. 

Νέες και νέοι της Αστυνομίας μας,

Σας καλωσορίζω σήμερα στη μεγάλη μας οικογένεια. Την Ελληνική Αστυνομία. Πυξίδα της δράσης μας, το Σύνταγμα και οι νόμοι της πατρίδας. Ορίζοντάς μας, οι αξίες της ενότητας, της ισότητας, της αλληλεγγύης. Αποστολή μας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε κάθε πολίτη. Ξεκινάτε σήμερα μια πορεία εθνικής και κοινωνικής προσφοράς, φτάνοντας στη δικαίωση χρόνιων επιδιώξεων και προσπαθειών. Γνωρίζω καλά πως η σημερινή στιγμή αποτελούσε για εσάς και τις οικογένειες σας όνειρο ετών. Αντιλαμβάνομαι πως σήμερα η ακτινοβολία του εθνοσήμου που φέρετε επάνω σας φωτίζει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις ψυχές σας. Για αυτό και, προσωπικά, αντλώ σήμερα την ίδια ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Μοιράζομαι τη χαρά σας. Ως πολιτικός προϊστάμενος, ως συνεργάτης, ως συνοδοιπόρος. Πάνω από όλα ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, εν ονόματι του οποίου σας καλωσορίζω σήμερα.  Εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα ανταποκριθείτε επάξια στις προσδοκίες που απορρέουν από τη σύνθετη αποστολή που ξεκινάτε.

Καλή σας αρχή

Υγεία και προκοπή σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ανεύθυνη η στάση του κ. Βαρουφάκη για την επίθεση

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη τόνισε σε δηλώσεις του ότι «ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα, που δεν επιτρέπεται, όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε έναν απλό πολίτη».
Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για Τέμπη: Καθολικό το αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη

Έκανε ειδική μνεία στην αυτοθυσία των νέων που έτρεξαν να σώσουν συνανθρώπους τους μίλησε όμως και για τα συλλαλητήρια μετά το τραγικό δυστύχημα και τις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, για την στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της επιτροπής.
Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος για Έβρο: Τα σύνορα μας παραμένουν απροσπέλαστα

Όπως είπε: «Πιστεύω σε 10 μήνες τα επόμενα 35χλ. του φράχτη θα είναι έτοιμα. Το έργο κοστίζει 100 εκατ. ευρώ και το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος αλλά εμείς διεκδικούμε χρήματα και από την Ευρώπη γιατί είναι έργο που προστατεύει και εκείνους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η άθλια επίθεση κατέρρευσε, πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Αποφασισμένος να πάει την υπόθεση «μέχρι το τέλος» είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και εκφράζει την απόφασή του να μην αναφερθεί εφεξής στο θέμα της καταγγελίας αποστρατευθέντος αξιωματικού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εντολή για έρευνα μετά από δημοσίευμα για επίορκους αστυνομικούς

Επίσης επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για το σημερινό δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε διαλόγους και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύκτας.