ΓΔ: 2733.68 0.88% Τζίρος: 215.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:21:47
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
Φώτο: ΝΔ

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης - Δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις

Οι εξηγήσεις που κλήθηκε και έδωσε ο βουλευτής για την εταιρεία των κόκκινων δανείων δεν κρίθηκαν επαρκείς . Τι λέει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για την αγορά και διαχείριση κόκκινων δανείων. Ο κ. Πάτσης κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, οι οποίες, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος δεν κρίθηκαν επαρκείς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές στο κόμμα.

Για τη διαγραφή του κ. Πάτση, ανακοινώθηκαν τα εξής από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Ο βουλευτής καταγγέλεται ότι μέσω εταιρειών είχε αγοράσει «κόκκινα δάνεια» αξίας 63 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογείται από τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες». 

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος καταγγέλει επιπλέον τον κ. Πατση. Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι δεν είναι μόνο «κοράκι» κόκκινων δανείων, αλλά και με απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. από τον Πιερρακάκη.
 
«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.
Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Τριαντόπουλος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι η ΝΔ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Άδ. Γεωργιάδης υπερασπιζόταν πρόσφατα τον κ. Πατούλη δημοσίως

Το ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη ελέγχου στις ιδιωτικές δομές υγείας και επισημαίνει την αντίφαση στη στάση Γεωργιάδη απέναντι στον Πατούλη, τονίζοντας πως το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό.
Φρέντις Μπελέρης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Μπελέρης: Απειλείται η ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα Κωνσταντινούπολης

Ο Φρέντης Μπελέρης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον κίνδυνο εξαφάνισης της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας Κωνσταντινούπολης και ζήτησε μέτρα για τη διατήρηση και την ανανέωσή της.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει η κυβέρνηση ότι η δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θεωρεί ακόμη περιττή την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δικαστική διερεύνηση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με αφορμή την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αφροδίτη Νέστορα συναντήθηκε με τον Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

Η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα επισκέφθηκε τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της. Συζήτησαν για την αστυνόμευση και τη νέα Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης.