ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Βρούτσης: Επιβεβαιώνονται οι θετικές προοπτικές στην απασχόληση

«Μετά την ΕΡΓΑΝΗ και η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της απασχόλησης στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Τις εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το γ' τρίμηνο του 2019 σχολίασε ο Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνονται οι θετικές προοπτικές για την απασχόληση στην Ελλάδα.

«Μετά την ΕΡΓΑΝΗ και η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της απασχόλησης στη χώρα μας. Τα μηνύματα που στέλνει η αγορά εργασίας και αποτυπώνονται στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ και της ΕΛΣΤΑΤ είναι ιδιαίτερα θετικά και αισιόδοξα και δείχνουν ότι το 2020 θα είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την πορεία της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την αποτελεσματική πολιτική της για την ανάσχεση της ανεργίας, την ενίσχυση της συνολικής απασχόλησης και την στήριξη της επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσουν την βάση για μία βιώσιμη και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη με νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο 2019 και για τρίτο συνεχόμενο μήνα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) συνεχίζουν να είναι θετικά. Για το μήνα Σεπτέμβριο 2019, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,8% έναντι 18,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων τον Σεπτέμβριο παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% και ανήλθε στα 3.913.254 άτομα (έναντι 3.851.359 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,3% και ανήλθε στα 791.795 άτομα (έναντι 892.374 το 2018).

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του: «Ήδη από τον Ιούλιο με τη νέα διακυβέρνηση και τις θετικές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μείωση και ανήλθε στο 17,0% έναντι 19,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2018 ενώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% και ανήλθε στα 3.914,6εκ. άτομα (έναντι 3.851,1 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,5% και ανήλθε στα 795,3χιλ. άτομα (έναντι 898,8 το 2018)».

Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας για το γ' τρίμηνο 2019 (ΕΛΣΤΑΤ) είναι 16,4% έναντι 18,3% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2018, «αποτυπώνοντας πλέον ξεκάθαρα», όπως λέει το υπουργείο, «ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συνεχίζει την ίδια θετική δυναμική που ξεκίνησε από το 2013, έτος-αφετηρία αποκλιμάκωσης της ανεργίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας - Χατζηδάκης: Υποχώρηση 2% του ποσοστού φτώχειας στη χώρα

Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας σημείωσαν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι δείκτες ανισότητας μειώνονται, λόγω της αύξησης του μεριδίου εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Τα ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων αποτελούν προτεραιότητα

«Το έργο στο Ελληνικό και ο χώρος που βρισκόμαστε είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην Ευρώπη και αυτός ο χώρος θα αναδείξει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά του κόσμου» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Συνάντηση με μέλη του ΣΕΤΕ για την ενίσχυση του τουρισμού

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς επιβάλουν την ανάγκη ενός άρτια εκπαιδευμένου καλά αμειβόμενου προσωπικού προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος των βέλτιστων παρεχόμενων υπηρεσιών.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφάλιστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ και οι αμοιβές τους

Για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε «οι πολιτικές αυτές έχουν ως επίκεντρο την προστασία των εργαζομένων, την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας, τη συμμόρφωση στις διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας».