ΓΔ: 2064.7 0.26% Τζίρος: 51.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:39
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Π. Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική

Σε συνέντευξη του στο MEGA, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε συνεχώς μειώσεις φόρων και παράλληλα το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στήριξης και στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και με την πληθωριστική κρίση».

Για το κυβερνητικό έργο και ιδίως τις παραμέτρους που δίνουν προοπτική στους νέους ανθρώπους μίλησε μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, στην τηλεόραση του MEGA και την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». «Ο πρωθυπουργός εννοεί αυτά που λέει και μαζί με την κυβέρνηση ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική για το σύνολο των πολιτών και όχι σε βάρος των επόμενων γενεών» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης. Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης ανέφερε ότι «Τα μεγάλα έργα υποδομών συνεχίζονται και πολλά από αυτά παραδίδονται στους πολίτες, όπως πρόσφατα οι νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά. Οι συντάξεις αυξάνονται για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων. Έχουμε ταυτόχρονα ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, δηλαδή περισσότερες δουλειές».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε επίσης: «Έχουμε συνεχώς μειώσεις φόρων και παράλληλα το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στήριξης και στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και με την πληθωριστική κρίση. Ταυτόχρονα έχουμε προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία και όλα αυτά, χωρίς να αυξάνεται το χρέος συναρτήσει του ΑΕΠ». Σε ερώτηση για το θέμα της ακρίβειας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε πως «Ζούμε στη δυσκολότερη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα, όμως επειδή θέλουμε να πιστεύουμε πως εκπροσωπούμε τους νέους εργαζόμενους ανθρώπους, πρέπει να πούμε πως η γενιά μας πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό μια μαξιμαλιστική πολιτική που ακολουθήθηκε σχεδόν σε όλη τη Μεταπολίτευση, με ορισμένες εξαιρέσεις κυρίως από τον δικό μας πολιτικό χώρο, η οποία υποθήκευε το μέλλον των επόμενων γενεών. Αντίθετα, αυτός ο Προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός και δίνει προοπτική».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη μείωση του χρέους συναρτήσει του ΑΕΠ. «Εδώ και 2 χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε επενδύσεις, σε εξαγωγές και σε ρυθμό ανάπτυξης». Αναφορικά με το πότε θα στηθούν οι κάλπες, είπε πως «ο πρωθυπουργός αυτά που λέει τα εννοεί. Μπαίνουμε στο 2023, είναι εκλογική χρονιά. Έρχονται οι εκλογές, οι οποίες όπως είχαμε προαναγγείλει θα γίνουν στην ώρα τους. Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα μαζί με έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κλούβες, ακόμη και σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα και όλη την ανθρωπότητα με την πληθωριστική κρίση και με την πανδημία. Σε αντίθεση με την προπαγάνδα που ασκείται, ο πρωθυπουργός είναι σταθερά δίπλα σε κάθε πολίτη».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Σταθερή πρωτιά για ΝΔ, μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου

Η Αλεξάνδρα Σδούκου σχολιάζει τη δημοσκόπηση της OPINION POLL, τονίζοντας τη σταθερή πρωτιά της ΝΔ, την ανάγκη επίλυσης καθημερινών προβλημάτων, την προσέγγιση των αναποφάσιστων και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κομβικό σημείο των ενεργειακών εξελίξεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην Ελευσίνα ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και γίνεται κομβικό σημείο των ενεργειακών εξελίξεων, παρουσιάζοντας έργα υποδομής, φοροελαφρύνσεις και παρεμβάσεις στήριξης πολιτών.
Κώστας Σκρέκας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Η Αλεξανδρούπολη του 2025 δεν θυμίζει την πόλη του 2019

Ο Κώστας Σκρέκας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε τη θεαματική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Μείωση ανεργίας και φόρων νέων, πράξη κοινωνικής πολιτικής

Ο Κωστής Χατζηδάκης, στο 14ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ανέδειξε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους νέους, τη μείωση της ανεργίας και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ υπερασπίστηκε τον ρόλο της ΝΔ ως βασικού πυλώνα της πολιτικής ζωής.