ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzidakis
Φώτο: Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης

Κ. Χατζηδάκης: Κάνουμε κοινωνική πολιτική με αποτύπωμα και άμεσο αποτέλεσμα

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι κάθε ημέρα του χρόνου πρέπει να είναι ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες, ενώ στάθηκε επιγραμματικά στις δράσεις του υπουργείου.

Τις πολιτικές δράσεις για επίτευξη ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία παρουσίασε στην παρέμβαση ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, του στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αφού σημείωσε ότι κάθε ημέρα του χρόνου πρέπει να είναι ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες, στάθηκε επιγραμματικά στις δράσεις του υπουργείου, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για κοινωνική πολιτική με αποτύπωμα και άμεσο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι πλέον υφίσταται «ενιαία ιατρική γνωμάτευση για την αναπηρία», γεγονός που καταργεί επισκέψεις σε δημόσιους οργανισμούς για την πιστοποίηση της αναπηρίας. Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι καταργήθηκε το παράβολο των 46 ευρώ ενώ τέθηκε σε λειτουργία η εθνική πύλη αναπηρίας.

Την ίδια στιγμή σε εφαρμογή έχει μπει η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, που γίνεται κάρτα αξιοπρέπειας, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην συνεργασία της ΔΥΠΑ, του πρώην ΟΑΕΔ με 3 εταιρίες, όπως είναι η Amazon, η Microsoft και Cisco με στόχο την βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στάθηκε στην σημασία του προσωπικού βοηθού, που έχει θεσπίσει το αρμόδιο υπουργείο λέγοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά έργο, που ωστόσο η κυβέρνηση έχει βάλει σε τροχιά υλοποίησης.

Τα κονδύλια, όπως τονίστηκε έχουν βρεθεί από τα ταμείο ανάκαμψης και αναμένεται να βοηθήσει ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να βγουν από το σπίτι και ισότιμα να εργαστούν, να σπουδάσουν και να συμμετάσχουν σε δράσεις της κοινωνίας. Ο προσωπικός βοηθός ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στο πλάι του ατόμου με αναπηρία να τον βοηθήσει για όσες ώρες του ζητηθεί, ανέφερε η κυρία υφυπουργός.

Εστιάζοντας, τέλος, στο έργο του υπουργείου η κυρία υφυπουργός επεσήμανε ότι οι στέγες βοήθειας των αναπήρων έχουν διπλασιαστεί επισημαίνοντας ότι τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης έχουν φτάσει πλέον τα 9.000 όταν ήταν πριν λίγα χρόνια 4.500.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Τοξική αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ, να διαλευκανθεί η υπόθεση

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θέλει περισσότερο από τον καθένα να διαλευκανθεί η δυσώδης υπόθεση με τις παρακολουθήσεις, καθώς δεν υπάρχει κάποιος «που να έχει ενοχληθεί περισσότερα από εμένα».
Xatzidais-myteka
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Θα δοθούν 1 δισ. για την κατάρτιση 700.000 ανέργων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων υπογράμμισε ότι τα κονδύλια που υπάρχουν στη διάθεση της κυβέρνησης είναι τα περισσότερα όλων των εποχών, τονίζοντας ότι πρέπει να διατεθούν σωστά ώστε να έχουν αποτέλεσμα.
nea-dimokratia-syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Για παρακολούθηση από το predator του Κωστή Χατζηδάκη, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, επικαλούμενος δημοσίευμα του Documento. Kατηγορηματική διάψευση υπήρξε από τη πλευρά της κυβέρνησης και από τον υπουργό Εργασίας.
Chatzidakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xατζηδάκης: Αναγκαία η γρήγορη δικαστική διερεύνηση των παρακολουθήσεων

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας απαντά ότι το πρόβλημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων αντιμετωπίστηκε οριστικά και «αυτό δεν το λέω εγώ, το αποδεικνύουν οι αριθμοί».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μοντέλο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την Ελλάδα στην Κύπρο

«Εξαγωγή» της τεχνογνωσίας του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ώστε να εφαρμοστεί στην Κύπρο, κάνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.