ΓΔ: 2216.52 -1.76% Τζίρος: 275.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
mitsotakis
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αισιοδοξία Κυρ. Μητσοτάκη για λύση στο πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως θα πρόκειται για μία απόφαση εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις και επέμεινε πως υπάρχει καθολική κατανόηση ότι δεν μπορούμε να παραπέμψουμε το θέμα στο μέλλον.

Αισιόδοξος ότι την προσεχή Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. θα καταλήξουν σε μία απόφαση για την επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως θα πρόκειται για μία απόφαση εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις και επέμεινε πως υπάρχει καθολική κατανόηση ότι δεν μπορεί να κλείσει ο χρόνος και να παραπέμψουμε το θέμα στο μέλλον.

Ερωτηθείς για την μεθαυριανή ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ξεκαθάρισε πως ο ίδιος εμφανίζεται συνεπής ως προς τη δέσμευσή του για την εξάντληση της 4ετίας, τόνισε ότι θα προδιαγράψει το όραμά του για την επόμενη 4ετία, επιμένοντας ότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τα σχέδια των κομμάτων.

Ερωτηθείς για το Qatargate, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ δυσάρεστη ιστορία και πολύ σοβαρές καταγγελίες, ενώ προσέθεσε πως θα αποφύγει τα σχόλια. Ακολούθως, επετέθη εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι «δεν θα δεχθώ να χρεώνει την Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ». Σε ερώτηση για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το θέμα και θα απαντήσω».

Σε ερώτηση για την τουρκική αντίδραση στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία να οριοθετήσει μονομερώς την ΑΟΖ με τη Λιβύη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν οριοθετήσει μερικώς τις μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες, μία συμφωνία, που, όπως είπε, είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο και είναι αναγνωρισμένη από όλους, εν αντιθέσει με το τουρκολιβυικό μνημόνιο, που όλοι το θεωρούν άκυρο. Τέλος, ερωτηθείς για τον αμερικανικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν μπορούμε να μένουμε ακίνητοι και να παρακολουθούμε τις ευρωπαϊκές εταιρείες να μετακινούνται στις ΗΠΑ. Γνωστοποίησε δε, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε εντολή στην Κομισιόν να έλθει έως τα τέλη Ιανουαρίου με προτάσεις. «Εάν δεν κινηθούμε γρήγορα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ευρωπαϊκής αποβιομηχανοποίησης. Επιμένω ότι πρέπει να αυξήσουμε την ευρωπαϊκή αντίδραση, δηλαδή να βάλουμε και άλλα λεφτά στο τραπέζι».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση ηγεσίας Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα στη 1 μ.μ. με εκπροσώπους αγροτών στο Μαξίμου, τονίζοντας πως τα κυβερνητικά μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί και κινούνται εντός των δημοσιονομικών και ευρωπαϊκών ορίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μαρούσι: Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα και προκοπή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαρούσι τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, χαιρέτισε την άφιξη της Belharra ως σημαντική στιγμή για το Πολεμικό Ναυτικό και διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις μισθών λόγω φορολογικών περικοπών.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε στο MEGA τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.