ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Αλ. Χαρίτσης: Η έκθεση του ΟΟΣΑ προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα

«Η κυβέρνηση επιμένει να πανηγυρίζει. Εκτός πραγματικότητας, εκτός λογικής» αναφέρει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ανάρτηση σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία ζητά από την Ελλάδα επαναφορά σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%- 2%, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Ελλάδα 2.0 και διατήρηση του μεταρρυθμιστικού momentum και των επενδύσεων πραγματοποίησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτσης.

«Η έκθεση ΟΟΣΑ για Ελλάδα προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα: βουτιά ανάπτυξης, καθήλωση κατανάλωσης, περαιτέρω διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος, μείωση μεν αλλά επιμονή πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα. Η κυβέρνηση επιμένει να πανηγυρίζει. Εκτός πραγματικότητας, εκτός λογικής», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλ. Χαρίτσης.

 

https://twitter.com/alexischaritsis/status/1612799797836283911?s=48&t=FkmBn5FVqRiy5upkP971xg

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πρωθυπουργός αγνόησε την ακρίβεια στο μήνυμά του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για εσκεμμένη αδιαφορία στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και την ακρίβεια, ενώ καταθέτει προτάσεις για στέγαση και ζητά εξεταστική για το ιδιωτικό χρέος.
Κτίριο ΟΟΣΑ πρόσοψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει τις μεταρρυθμίσεις του ελληνικού ΥΠΕΣ για το Δημόσιο

Δύο εκθέσεις του ΟΟΣΑ αναδεικνύουν μεταρρυθμίσεις του ΥΠΕΣ για μείωση γραφειοκρατίας και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, με κύρια παραδείγματα το Εθνικό Μητρώο «Μίτος» και νέα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ο ΕΦΚΑ εθνικός επενδυτής – Ζητά εξεταστική για τον «Ηρακλή»

Ο Νίκος Παππάς συζήτησε με φορείς της Αχαΐας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον ΕΦΚΑ ως εθνικό επενδυτή, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την κοινωνική κατοικία, τονίζοντας την ανάγκη Εξεταστικής για τα «κόκκινα» δάνεια και τα funds.
Λούλα ντα Σίλβα χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στήριξη στον Λούλα και το Κόμμα Εργαζομένων Βραζιλίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Λούλα και το PT, υποστηρίζοντας τον αγώνα για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κατά της φτώχειας στη Βραζιλία, απέναντι στην ακροδεξιά, τον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες κατά του παράνομου μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας και επανεξέταση χρηματοδότησης

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν διπλωματικές ενέργειες, διαφάνεια στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων και επανεξέταση της συνεργασίας με τη Λιβύη, μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.