ΓΔ: 1271.2 0.51% Τζίρος: 103.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Οικονόμου: Κανείς δεν απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ζήτημα των εκλογών, ενώ σχολίασε και για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

«Όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει τις εκλογές θα το πει με σαφήνεια και απολύτως συγκεκριμένα, όπως πάντοτε κάνει για τα θεσμικά ζητήματα. Μια εβδομάδα μπροστά ή δεκαπέντε μέρες πίσω, δεν αλλάζουν αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι εκλογές θα κάνουμε στο τέλος της τετραετίας και θα εξαντλήσουμε τον χρόνο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε από την 'Ανοιξη και μετά, δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι θα έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο γύρων, προκειμένου να φτάσουμε σε μία σταθερή, συμπαγή και αποτελεσματική Κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να παράγει έργο, το υπουργικό Συμβούλιο λειτουργεί κανονικά και η Βουλή ψηφίζει νόμους.

«Ήδη, αυτή την εβδομάδα κατατέθηκε σε Επιτροπή ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά, αξιοποιείται ο πολιτικός χρόνος», πρόσθεσε. Είπε επίσης πως στις εκλογές ο κόσμος να έχει στο μυαλό του ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί  να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της πατρίδας, της καθεμιάς και του καθένα.

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση με πραγματισμό, με γνώση, με σαφή κατεύθυνση για να συνεχίσει την πορεία της χώρας μπροστά. Η  επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας το 2019 να εγκαταστήσει ένα σύστημα -επειδή έβλεπε ότι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει ο ίδιος, να μείνει ακυβέρνητη η χώρα- είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας, που με ένα μόνο τρόπο απενεργοποιείται», υπογράμμισε και τόνισε πως η ΝΔ θα ζητήσει ισχυρή εντολή για μια αποτελεσματική κυβέρνηση, ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που δεν θα αποκλείει, όμως, δυνάμεις, ανθρώπους, αντιλήψεις που θα σπρώξουν τη χώρα μπροστά.

Για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και τον προσανατολισμό όλων των θεσμών της Πολιτείας και παραπέμπει στους νόμους, για την εφαρμογή αυτών των ενεργειών.

Και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία έχει κανόνες και οι κανόνες της είναι οι νόμοι. Σε μία Δημοκρατία δεν έχει νόημα μόνο τι θέλει κανείς, τι επιδιώκει ή ποιο κίνητρο έχει, αλλά και ο τρόπος. Και ο τρόπος καθορίζεται από τους νόμους. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και δεν τοποθετείται στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Επιπλέον τόνισε ότι «την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την υποστηρίζουμε αλά καρτ» και σημείωσε: «Είμαστε με τη Δικαιοσύνη και με τους θεσμούς. Κάποιοι άλλοι αναζητούν ταυτότητα μέσα από την τοξικότητα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που υιοθετούμε διαδόσεις, ατεκμηρίωτες καταγγελίες, συκοφαντίες ρυπαρών δικτύων. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αμφισβητούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή το ρόλο της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Δεν είμαστε αυτοί εμείς που τη Δικαιοσύνη την υποστηρίζουν όταν οι αποφάσεις συμφέρουν μια επιδίωξη και όταν είναι αντίθετη προς την επιδίωξη βγαίνουν να την καταγγέλλουν. Ρυπαρά δίκτυα είναι αυτά που αντί οι πληροφορίες, οι ενδείξεις, τα στοιχεία να βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, τα διακινούν -άγνωστο από πού τα παίρνουν, άγνωστο με ποιες συνεννοήσεις, άγνωστο ποια είναι η πραγματική τους διάσταση, ποια η φανταστική- και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εκθέτοντας πρόσωπα, διαδικασίες, απευθύνοντας κατηγορίες».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι η πρώτη που δεν θέλει καμία σκιά.

«Κανείς δεν απαγορεύει στην Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τη δουλειά της. Η προστασία και η ανεξαρτησία των Αρχών είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Κανείς δεν αμφισβητεί στην Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τη δουλειά της», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Η παρότρυνση σε ανυπακοή στους νόμους, οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και σε φορείς της Δικαιοσύνης, οι θεατρινισμοί και οι μεγαλοστομίες, στην ουσία αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Στρώνουν το χαλί σε ακραίες τάσεις, για να δουν και να εκδηλώσουν συμπεριφορές σαν και αυτές που όλοι μας καταδικάζουμε όταν τις βλέπουμε σε άλλες χώρες του κόσμου. Είναι αυτός ο «τραμπισμός αλά γκρέκα» που πολλές φορές προσδιορίζουμε και που είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουμε να δούμε και στη  χώρα μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Θεσμικό και πολιτικό ατόπημα όσα πράττει ο κ. Ράμμος

Κατηγορεί τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό», τόνισε.
Patelis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Πατέλης: Στο επίκεντρο των επικείμενων μεταρρυθμίσεων η Δικαιοσύνη

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι οι αργές διαδικασίες της Δικαιοσύνης προβληματίζουν τους επενδυτές. Απαραίτητη η ψηφιοποίηση του κράτους που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.
Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση με αντικείμενο την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου με την οποία ζητά να καταθέσει στα μέλη της.
Rammos-Christos-ADAE
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΔΑΕ: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Το αίτημα, που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.