ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Βασίλης Κικίλιας: Φωτίσαμε νέους προορισμούς – Πόλος έλξης η χώρα μας

«Σε μια περίοδο με πολλές αντιξοότητες, στηρίξαμε καταλύματα, εστίαση, εμπόριο, και φυσικά τον πρωτογενή τομέα που με τα προϊόντα του εφοδιάζει όλες αυτές τις επιχειρήσεις,» δηλώνει ο υπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής».

«Το 2023 συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την περαιτέρω επέκταση της σεζόν με στόχο η Ελλάδα να να προσελκύει ταξιδιώτες και τους 12 μήνες του έτους» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής» ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η στρατηγική για προβολή νέων προορισμών, άνοιγμα σε νέες αγορές, προσέλκυση high spenders ταξιδιωτών και προώθηση του city break, απέδωσε καρπούς.

«Και μόνο το γεγονός ότι συγκρίνουμε το 2022 των πολλαπλών κρίσεων με το «ανέφελο» 2019 αποδεικνύει την επιτυχία της περασμένης τουριστικής περιόδου. Κάνοντας, λοιπόν, τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, και βλέποντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για ταξιδιωτικά έσοδα και αφίξεις, αλλά και της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τους τζίρους των επιχειρήσεων, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας:

Σε μια περίοδο με πολλές αντιξοότητες, στηρίξαμε καταλύματα, εστίαση, εμπόριο, και φυσικά τον πρωτογενή τομέα που με τα προϊόντα του εφοδιάζει όλες αυτές τις επιχειρήσεις,» δηλώνει ο κ. Κικίλιας. Αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόσημο του τουρισμού, υπογραμμίζει ότι η η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος έκανε την Ελλάδα ισχυρό πόλο έλξης για διεθνείς κολοσσούς οι οποίοι επενδύουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικούς λιμένες και θεματικά πάρκα.

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ- προχωρά σε έργα και υποδομές που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας» σημειώνει ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι το στοίχημα για το 2023 είναι η βιωσιμότητα με πολιτικές, έργα και παρεμβάσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την οικολογία, την κυκλική οικονομία, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, την προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και την ανάδειξη της παράδοσης και της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Έχοντας, λοιπόν, στο επίκεντρο της πολιτικής μας το τρίπτυχο «βιωσιμότητα- έργα υποδομής- 12μηνος τουρισμός» συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της χώρας, πάντα με πρωταρχικό μας στόχο την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και τη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Ο ΕΟΤ έκλεισε συμφωνία με 10 αεροπορικές εταιρείες

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Γενάρη, αφορά 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εγχώριο τουρισμό τους επόμενους μήνες.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν έχουν οροφή τα έσοδα από τον τουρισμό - Υπάρχουν πολλά περιθώρια

Υπογράμμισε ακόμη ότι η τουριστική κίνηση αποδεικνεύει ότι η επιμήκυνση της περιόδου έχει γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο για τους γνωστούς προορισμούς, αλλά και για μικρότερους, όπως η Σάμος.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το «Τουρισμός για Όλους» ενίσχυσε οικογένειες και ανέδειξε προορισμούς

Όπως τόνισε είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί αφενός μια ουσιαστική και έμπρακτη προσπάθεια να ανακουφιστούν όσοι δεν μπορούν ή δεν έχουν και αφετέρου μια σημαντική τονωτική ένεση για επαγγελματίες του τουρισμού σε εναλλακτικούς προορισμούς.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Άρρηκτα συνδεδεμένος ο τουρισμός με τα προϊόντα της ελληνικής γης

Κάλεσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες τουρισμού της Καλαμάτας να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτούμενα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Ο Οκτώβριος εκπληκτικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό

Όπως δήλωσε ο υπουργός «ήδη οι πληρότητες στο Πήλιο, στη Μάνη, στα Τρίκαλα Κορινθίας και στην Αράχωβα ξεπερνούν το 90%, 95% στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα, πολύ υψηλές πληρότητες στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Αρίστη κ.α.)».
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Μετά την επιτυχία του καλοκαιριού συνεχίζουμε την προσπάθεια

Τα στοιχεία που έρχονται αναφορικά με τις αφίξεις και τα ταξιδιωτικά έσοδα, αλλά και ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για το επόμενο διάστημα αποτυπώνουν την επιτυχία της φετινής τουριστικής σεζόν.