ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:22
kikilias

Κικίλιας Ο Τουρισμός είναι ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης για αυτή τη χρονιά

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, επεσήμανε ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή της μάχης» και η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που έχει δείξει αντοχή, συνέπεια στα λεγόμενα της, στις αρχές και στις αξίες της.

«Το 2023, το ισχυρό χαρτί της Κυβέρνησης και της οικονομίας θα είναι ο τουρισμός» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Open. Όπως ανέφερε, οι προκρατήσεις Ιανουαρίου για το ερχόμενο καλοκαίρι δείχνουν αύξηση τουλάχιστον 20% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2019.

«Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι αυτό θα στηρίξει ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία, τη μέση ελληνική οικογένεια, τον πρωτογενή τομέα, τον εμπορικό κόσμο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ξενοδοχεία φυσικά, αλλά κυρίως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι η επιτυχία του 2022 δεν ήρθε αυτόματα, αντιθέτως ήταν αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς, και το ίδιο θα γίνει και φέτος.

Αναφορικά με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που φέρνει η τουριστική αναβάθμιση της χώρας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα διατεθούν από το Υπ. Τουρισμού 350 εκ. ευρώ- οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος θα αρχίσουν να βγαίνουν τον άλλο μήνα- για έργα και παρεμβάσεις, όπως διαχείριση στερεών αποβλήτων, υδάτινων πόρων, παρκινγκ, μαρίνες, λιμάνια, αγκυροβόλια, λιμενοβραχίονες, χιονοδρομικά κέντρα, περιπατητικά μονοπάτια, γαστρονομικό τουρισμό, πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες κ.α.

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, επεσήμανε ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή της μάχης» και η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που έχει δείξει αντοχή, συνέπεια στα λεγόμενα της, στις αρχές και στις αξίες της. «Η Νέα Δημοκρατία άντεξε στον χρόνο- από την ημέρα που γεννήθηκε το 1974 μέχρι και σήμερα- επειδή είναι συνεπής απέναντι στους πολίτες.

Σε αυτή την περίοδο διακυβέρνησης διαχειριστήκαμε την πανδημία, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το ενεργειακό και τον πληθωρισμό. Τεράστια προβλήματα και πολύ σοβαρά θέματα. Άρα αξίζουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε αναπτυξιακά στην δεύτερη τετραετία και να αυξήσουμε τους μισθούς των Ελλήνων, τις συντάξεις τους και να τους στηρίξουμε στην επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Εδώ και δύο χρόνια ο τουρισμός οδηγεί την ανάπτυξη της χώρας

Επεσήμανε, ότι από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού το 2022 - και το ίδιο θα συμβεί και το 2023 - στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς, όπως η ενέργεια, λόγω των επιπτώσεων που έφεραν οι πολλαπλές κρίσεις που έπληξαν την Ευρώπη
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειμερινός τουρισμός: Ανησυχία για αποκλεισμούς στους δρόμους εν μέσω εορτών

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία, τονίζοντας ότι οι αποκλεισμοί πλήττουν τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Νέα συμφωνία για ναυπήγηση ρυμουλκών στα ναυπηγεία ONEX

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια υπογράφηκε συμφωνία για την κατασκευή δύο ρυμουλκών πλοίων στα ναυπηγεία ONEX, ενισχύοντας τη ναυπηγική δραστηριότητα, την ασφάλεια των λιμανιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΤΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό όπως φάνηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, με το 18% των ταξιδιωτών να τη χρησιμοποιούν το 2025. Η νέα ειδική γραμματεία ΑΙ στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας.