ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:34
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κικίλιας: Εδώ και δύο χρόνια ο τουρισμός οδηγεί την ανάπτυξη της χώρας

Επεσήμανε, ότι από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού το 2022 - και το ίδιο θα συμβεί και το 2023 - στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς, όπως η ενέργεια, λόγω των επιπτώσεων που έφεραν οι πολλαπλές κρίσεις που έπληξαν την Ευρώπη

«Οι δημοφιλείς προορισμοί είναι σχεδόν full booking ακόμα και από τον Απρίλιο, με τη σεζόν να φαίνεται ότι θα επεκταθεί μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα και τους επαγγελματίες του κλάδου να εκτιμούν ότι το 2023 θα είναι 10% - 20% πάνω από το 2022 που ήταν μια εξαιρετική χρονιά» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Mega.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που φέρνουν τον τουρισμό στην πρώτη θέση αξιολόγησης των πολιτών όσον αφορά τις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ο ελληνικός τουρισμός οδηγεί την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, δίνει θέσεις εργασίας και αδιαμεσολάβητα έσοδα στην ελληνική κοινωνία, και κυρίως στα χαμηλά και μεσαία και στρώματα που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Πρόσθεσε, δε, ότι από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού το 2022 - και το ίδιο θα συμβεί και το 2023 - στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς, όπως η ενέργεια, λόγω των επιπτώσεων που έφεραν οι πολλαπλές κρίσεις που έπληξαν την Ευρώπη. Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι φέτος αναμένεται σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό από τις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας που ήταν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

«Οι πτήσεις από Πεκίνο και Σανγκάη που έχουν ήδη ξεκινήσει θα ενταθούν τον επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας, με τον οποίο είχα την τιμή να συναντηθώ χθές, μου επιβεβαίωσε αυτή την εικόνα και του ζήτησα να έχουμε επιπλέον πτήσεις και off season, καθώς οι Κινέζοι ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και θέλουν διαφορετικές διακοπές.

Ομοίως, ισχυρές τουριστικές ροές αναμένουμε από την Αυστραλία - όπου ο ΕΟΤ άνοιξε νέο γραφείο στη Μελβούρνη - αλλά και από τον Καναδά απ' όπου οι απευθείας πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» θα είναι καθημερινές. Ταυτόχρονα, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί ταξιδιώτες που θα έρθουν με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ θα ενισχύσουν σημαντικά τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας Ο Τουρισμός είναι ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης για αυτή τη χρονιά

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, επεσήμανε ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή της μάχης» και η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που έχει δείξει αντοχή, συνέπεια στα λεγόμενα της, στις αρχές και στις αξίες της.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειμερινός τουρισμός: Ανησυχία για αποκλεισμούς στους δρόμους εν μέσω εορτών

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία, τονίζοντας ότι οι αποκλεισμοί πλήττουν τον χειμερινό τουρισμό και την εορταστική αγορά.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Νέα συμφωνία για ναυπήγηση ρυμουλκών στα ναυπηγεία ONEX

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια υπογράφηκε συμφωνία για την κατασκευή δύο ρυμουλκών πλοίων στα ναυπηγεία ONEX, ενισχύοντας τη ναυπηγική δραστηριότητα, την ασφάλεια των λιμανιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΤΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τουρισμό όπως φάνηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, με το 18% των ταξιδιωτών να τη χρησιμοποιούν το 2025. Η νέα ειδική γραμματεία ΑΙ στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας.