ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίθετη στην κοινή λογική η απόφαση για τον Νίκο Παππά

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι «είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα».

Ως αντίθετη στη λογική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου να επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών στον πρώην υπουργό για παράβαση καθήκοντος στο ζήτημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια.

Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα. Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δισ και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού. Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pappas-SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Καταπέλτης για τον Νίκο Παππά το σκεπτικό της απόφασης

Για αντιθεσμικές και αντισυνταγματικές πρακτικές κάνουν λόγο στο σκεπτικό τους οι δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου και σημειώνουν ότι υπήρχε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι δικής του επιρροής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του Πάυλου Πολάκη προαναγγέλει η Σοφία Νικολάου

Στις οργισμένες αναρτήσεις της η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής τον χαρακτηρίζει, «βρώμικο, άθλιο και επικίνδυνο άνθρωπο» και επισημαίνει ότι τον καθιστά υπεύθυνο στην περίπτωση που πάθει κάτι η ίδια ή η οικογένεια της.
Pavlos Polakis, Vouli, Syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαστές - Εισαγγελείς: H ανάρτηση Πολάκη συνιστά συνταγματική εκτροπή

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».
Nikos Pappas, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον Ν. Παππά επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο

Πρόκειται για τη μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Χρηματική ποινή για Χρ. Καλογρίτσα.
Pappas-SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Ειδικό Δικαστήριο Ν. Παππά και Χρ. Καλογρίτσα

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε την επιβολή της ποινής φυλάκισης ενός έτους στον κ. Παππά και έξι μηνών στον Χρ. Καλογρίτσα για τη διαγωνιστική διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών το 2016.